Webhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nl

WordPress webhosting up-to-date houden

WordPress webhosting up-to-date houden
MijnHostingPartner

WordPress webhosting up-to-date houden

Hou je WordPress webhosting up-to-date zodat deze veilig blijft

Het is belangrijk om je WordPress website up-to-date te houden om zo te voorkomen dat deze gehackt wordt. Volgens zakentijdsschrift Forbes werden er in 2013 dagelijks 30.000 websites gehackt. Je website is het visitekaartje van je bedrijf of blog, het is namelijk vaak het eerste wat iemand ziet. Hierom is het belangrijk dat je WordPress website een goed beeld afgeeft van hetgeen wat je wilt vertellen. Bescherming van dit visitekaartje is daarbij een belangrijk onderdeel.

Je website up-to-date houden

Zie het updaten van je website als het onderhoud aan je huis. Des te langer je wacht met het uitvoeren van onderhoud, des te groter de kans is dat er iets kapot gaat en dat dit je uiteindelijk meer tijd en geld kost. Dit geldt ook voor WordPress webhosting, thema’s en plug-ins. Als deze niet regelmatig geüpdatet worden, raken ze verouderd, werken ze niet meer naar behoren en kunnen het vervolgens doelwitten worden voor hackers. Hackers vinden deze kwetsbaarheden op websites via scripts waarmee ze het internet automatisch kunnen afzoeken. Zo automatiseren ze het zoekproces naar doelwitten en vergemakkelijken ze de aanvallen. Simpel gezegd: zonder de nodige updates wordt je website vroeg of laat een keer gehackt.

Waarom worden websites gehackt?

De reden waarom veel hackers websites aanvallen is meestal een financiële. Ze verdienen geld aan het promoten van commerciële websites die meestal gelinkt zijn met seks, gokken en geneesmiddelen. Hackers plaatsen bijvoorbeeld links op gehackte websites waardoor de websites die ze willen promoten hoger in Google komen te staan of versturen duizenden spam-e-mails. Het is overigens een fabel dat alleen websites met veel traffic gehackt worden, ook kleinere websites kunnen een doelwit zijn.

Wat kun je doen om de ergste aanvallen te voorkomen?

Zorg dat je WordPress, je thema en de plugins up-to-date houdt en dat je hosting beschermd is met de schrijfrechten op je hosting space. WordPress biedt je namelijk plugins om je files en website te beschermen. Wat het alleen niet doet, is je vertellen of je een plugin downloadt dat kwetsbaar is. En dat kan een probleem vormen. Download dus altijd plugins en thema’s van gerenommeerde partijen. Check voordat je iets downloadt altijd de reviews en opmerkingen van andere gebruikers, of er support beschikbaar is en of je hiervoor moet betalen en of degene die de plugin aanbiedt reageert op de gebruikers.

Het fijne van WordPress is dat er bijna altijd nieuwere versies van de plugins en thema’s beschikbaar zijn, waardoor het makkelijker wordt om hackers buiten te houden. Sommige updates vinden automatisch plaats, terwijl andere handmatig geüpdatet moeten worden. Hou dit in de gaten en update met regelmaat. En als je gaat updaten: update dan altijd eerst WordPress zelf en daarna je plugins en thema.

Daarnaast hebben we nog een aantal andere tips om de beveiliging van je website te verbeteren:

Website beveiligen

Kies de juiste hosting

Wanneer het aankomt op de beveiliging van je website, is het altijd aan te bevelen om te starten met de basis: de webhosting opties. Het is belangrijk om voor een hostingpartij te kiezen die beveiliging als prioriteit heeft en daarom een goedgetraind team aan boord heeft die ervaring heeft met WordPress security zoals MijnHostingPartner.nl.

Verander je gebruikersnaam

Dit is in het geval dat ‘Admin’ nog steeds je gebruikersnaam is. Het is namelijk de meest algemene gebruikersnaam die gebruikt wordt en daarom makkelijker om te hacken.

Maak back-ups!

Om te zorgen dat je bedrijf haar werkzaamheden in iedere situatie kan doorzetten is het slim om regelmatig back-ups van je website te maken. Zo zorg je ervoor, in het geval dat je website gehackt wordt, je alles kan rechtzetten zonder dat je veel tijd of data verliest. De hostingpartij waar je bij bent aangesloten kan je opties aanbieden om backups eenvoudig in te stellen via het control panel. Maak daarnaast ook altijd een back-up voordat iets updatet, mocht het updaten namelijk misgaan dan is er in ieder geval niks verloren gegaan. Er zijn verschillende plugins bij WordPress website hosting die je hierbij kunnen helpen.