Automatisch een backup laten maken - Scheduled Task

Dit artikel laat zien hoe een backup gemaakt kan worden via een scheduled task, op deze wijze is dit geen handmatige actie meer. Maar wordt dit voor je uitgevoerd.
Denk er wel aan dat dit wel ruimte opneemt op jouw hosting space, zodra je over de 25GB gaat van de pakketten dan kunnen hier extra kosten aan vast komen te zitten.

Je kan dusĀ  zodra je aan dit maximum zit extra ruimte erbij aanschaffen, of je kan alle gemaakte backup's lokaal opslaan en hierna verwijderen van de space.

JeĀ  logt in op het control panel > scheduled tasks

mijnpartnergroep.nl mijnhostingpartner.nl

Hierna maak jeĀ  een nieuwe scheduled task aan via de knop.

mijnpartnergroep.nl mijnhostingpartner.nl

Vul in het volgende scherm de gegevens aan, dit kan je verder invullen naar wens.
Zaken zoals de folder waar het .zip bestand in dient te komen staan kan hier ingesteld worden.

Tevens is hier het tijd schema in te stellen waarop de backup gemaakt dient te worden.

mijnpartnergroep.nl mijnhostingpartner.nl

Na het opslaan van de task is het nog noodzakelijk om de task te activeren, dit doe je door op het "play" knopje te drukken. Hierna veranderd dit in Running i.p.v. Idle.

mijnpartnergroep.nl mijnhostingpartner.nl

Database Backup

Indien je alleen van een database een backup wilt maken dan kan je bovenstaande stappen uitvoeren, in het selectie scherm van screenshot 3 voer je de database backup in:

mijnpartnergroep.nl mijnhostingpartner.nl

Hier is natuurlijk het schema naar jouw wens in te stellen.

Mocht je nog verder vragen hebben dan kan je altijd kijken of er iemand op de online chat aanwezig is.
Of je kan hiervoor een ticket aanmaken in het klantenpanel.

Keywords:Ā  Backup maken cron job scheduled task taak scheduled tasksĀ  back up