Webhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nl

Update je website

Update je website
MijnHostingPartner

Update je website

Update je Website!

We zeggen het vaak en we blijven het ook herhalen; update je website om problemen te voorkomen! Met alle content management systemen, zoals Wordpress en Joomla is het van essentieel belang dat hier regelmatig aandacht aan wordt besteed. Je hebt namelijk te maken met een CMS wat constant in ontwikkeling is en waar beveiligingslekken gevonden worden. Met de laatste update van PHP 7.1 voor webhosting kunnen oudere websites hier vaak niet meer op draaien. Dit resulteert dan in een 500 error melding of een witte pagina. Dit is vrij eenvoudig op te lossen met ons stappenplan in de kennisbank voor WordPress webhosting.

De nummer 1 reden om je website up to date te houden is beveiliging. Wanneer je hier geen aandacht aan geeft dan loop je grote kans dat je website gehackt wordt door kwaadwillenden. Vaak komen er namelijk lekken uit van bepaalde plugin’s of thema’s in oudere versies die niet meer ondersteund worden. Als je de website niet bijhoudt dan vraag je eigenlijk om problemen. Het is belangrijk om van de laatste updates op de hoogte te blijven, we raden aan om de volgende bronnen in de gaten te houden voor WordPress:

https://wordpress.org/news/

https://wpvulndb.com/

Vaak heb je ook nieuwsbrieven waar je lid van kan worden, dan hoef je alleen de mails maar te lezen. WordPress is eenvoudig te updaten vanuit de administrator omgeving. Maak wel altijd eerst een backup van voor de update. Mocht er dan wat mis gaan dan kan je altijd nog terugdraaien. In het kennisbank artikel vindt je terug hoe je WordPress update.

De volgende bron voor Joomla kan je gebruiken om updates in de gaten te houden:

https://www.joomla.org/announcements.html

Joomla is ook te updaten via de administrator omgeving of handmatig via FTP. Ook hier hebben we een Joomla updaten artikel voor.

Als je jezelf aanleert om eens in de week / maand even na te kijken of er belangrijke updates zijn, dan kan je ze snel toepassen en ben je niet onnodig kwetsbaar voor aanvallen. Wel zo verstandig als je inkomsten binnenhaalt via je website.

Naast het updaten van je website is een backup maken ook verstandig. Dit kan met 1 druk op de knop in het control panel. Ook is een scheduled task aan te maken die dit automatisch voor je doet op een gewenst tijdstip: bijvoorbeeld elke week. Onthoud dat backup’s wel ruimte in gebruik nemen van je hosting space.