Webhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nl

Starten met een template

Starten met een template
MijnHostingPartner

Starten met een template

Starten met een template

Het maken van je website kan op veel manieren, via een vastgelegd CMS zoals WordPress of Joomla. Of dit kan via jouw eigen manier voor meer vrijheid. In deze blog post behandelen we het maken van jouw eigen website in combinatie met een bestaande template.

Templates zijn te krijgen op veel manieren. Je kan dit zo downloaden en installeren in de webhosting ruimte van MijnHostingPartner.nl. Dit downloaden doe je vanaf een externe site zoals startbootstrap. Bootstrap is een populaire wijze om de CSS te regelen van je website en is een model wat je snel en eenvoudig onder de knie hebt. Bovendien is het out of the box ook al geschikt voor mobiele apparaten. Een must voor een actuele website.

Een template van bootstrap die je zo kan downloaden zijn meestal geschikt voor de volgende doeleinden:

  • Portfolio’s
  • Blog websites
  • Tentoonstellingen van apps
  • Complete bedrijf websites met contact introductie en blog ingebakken.

Ook zijn er mogelijkheden om administrator omgevingen templates te krijgen. Wanneer je zover bent dan kan je daar ook de opties voor bekijken.

Met een portfolio website template kan je heel snel klaar zijn. Je past de tekst en de foto’s aan en klaar is kees. Wanneer je nog een paar kleine wijzigingen wilt maken dan doe je dat in de CSS bestanden. Voor vrijwel elke template is er ook afzonderlijke documentatie beschikbaar waarin je stap voor stap kan lezen waar je dergelijke wijzigingen kan maken. Een portfolio website is in de meeste gevallen maar een enkele pagina website. Hier zet je kort jouw werk en expertise in.

Blog websites werken eenvoudig en staan op meerdere pagina’s, dit is tevens wenselijk voor zoekmachine optimalisatie. Je werkt dan alleen niet via een administrator omgeving zoals WordPress. Maar je werkt dan via een FTP connectie naar je hosting en een simpele editor zoals Notepad++ of SciTe. Hier bewerk je de HTML en zet je dit vervolgens live. Ook kan je makkelijk een database connectie hiervoor opzetten om al je inhoud veilig te stellen in de database in plaats van op de website.

Betaalde en gratis templates

Via diverse aanbieders heb je de optie om je template aan te schaffen om te downloaden. De volgende twee links raden wij aan om te gebruiken:

https://themes.getbootstrap.com/collections/all 
https://startbootstrap.com/template-categories/all/


Betaalde templates hebben vaak kleine extra’s erbij en support. Gratis templates zal je zelf moeten zoeken hoe je ermee gaat werken. Als je een andere website bezoekt om te downloaden dan raden we sterk aan om even te onderzoeken naar reviews en betrouwbaarheid.