Webhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nl

Verhuizen van websites

Verhuizen van websites
MijnHostingPartner

Verhuizen van websites

Verhuizen van websites

Een website hosting  verhuizen naar MijnHostingPartner.nl  kan op een makkelijke manier. De wijze waarop is op te delen in een paar stappen. Namelijk:

  1. Maak een backup van al je bestanden en databases (o.a. alle data in de wwwroot of public_html)
  2. Zorg ervoor dat van al je maildata lokaal een backup is gemaakt
  3. Vraag de verhuiscode aan
  4. Plaats de bestelling bij MijnHostingPartner.nl
  5. Plaats de backup van de bestanden en de database bij ons op jouw hosting space
  6. Maak de mail accounts aan en importeer de mail

Na deze stappen uitgevoerd te hebben is je website verhuisd. Let erop dat je vaak nog wel enige configuratie bestanden moet aanpassen. Denk hierbij aan de configuratie voor de database.

Zo is een website verhuizen naar mijnhostingpartner.nl een makkelijke opgave.

Hoe verhuis ik WordPress?

Een WordPress site verhuizen kan met een plugin op eenvoudige wijze. Deze plugin is te installeren bij de huidige host. De plugin zorgt ervoor dat er een complete backup wordt gemaakt en dat er een makkelijke installatie tool komt op onze hosting space. Deze plugin Duplicator en is gratis te downloaden via de WordPress website.  Dit zorgt ervoor dat je webhosting space makkelijk weer online is met minimale moeite.

Heeft MijnHostingPartner.nl een verhuisservice?

Mocht bovenstaande stappen je teveel lijken om uit te voeren of heb je hier niet genoeg tijd voor?  MijnHostingPartner.nl heeft een gratis verhuisservice waar we er voor zorgen dat alles moeiteloos verloopt. Als je hiervan gebruik wilt maken dan kan je dit selecteren tijdens de bestelling. We hebben dan wel jouw FTP en database gegevens nodig om dit af te kunnen ronden. Met die gegevens kunnen wij alles van de hosting space afhalen. Als je een CMS (Content management systeem) gebruikt dan ook graag hier de admin gegevens van aanleveren via een ticket. Voor eventuele maildata ben je echter wel zelf verantwoordelijk.

We zorgen ervoor dat enige downtime voorkomen wordt door de name servers van het domein pas om te zetten wanneer alles klaar staat. Wanneer de werkzaamheden klaar zijn zetten we dit om en gaat dit gelijk naar ons toe!

Nogmaals de opmerking dat wij mail accounts niet mee verhuizen, dit zijn namelijk persoonlijke gegevens en hier hebben wij geen verder inzicht in. Om een backup te maken van een Mail account kan je de stappen volgen via Outlook. Dan kan je de data daarna weer importeren bij MijnHostingPartner.nl.