Backup maken van Email - Outlook

In dit artikel word behandeld hoe u een backup kunt maken van uw berichten in Outlook.  Dit doen wij door de tool van Outlook te gebruiken om een .pst bestand te maken.
Als u bijvoorbeeld naar MijnHostingPartner.nl gaat verhuizen dan is het noodzakelijk om een backup te maken van uw inbox. Dit word namelijk niet mee verhuisd.
Ook is het verstandig om na een zekere periode een backup van uw zakelijke mail te hebben.

Om dit voor elkaar te krijgen starten we eerst Outlook op. In dit voorbeeld gebruiken wij Outlook 2013. Dit zal toepasbaar zijn met alle versies.

Hierna gaat u naar "File".

MijnPartnerGroep.nl, MijnHostingPartner.nl

In het volgende scherm selecteerd u het volgende:

MijnPartnerGroep.nl, MijnHostingPartner.nl

U stelt de opties als volgt in:

MijnPartnerGroep.nl, MijnHostingPartner.nl

Exporteer naar een bestand.

MijnPartnerGroep.nl, MijnHostingPartner.nl

Om in Outlook het bestand weer te kunnen gebruiken dient u het .pst bestand te selecteren.

MijnPartnerGroep.nl, MijnHostingPartner.nl

Hier selecteerd u de betreffende folders waar u een backup van wilt maken, voor het gemak is in dit voorbeeld het gehele acccount geselecteerd.

MijnPartnerGroep.nl, MijnHostingPartner.nl

De folder waar het bestand in opgeslagen dient te worden. Standaard word dit in Documents\Outlook Files   neergezet.

MijnPartnerGroep.nl, MijnHostingPartner.nl

Indien u het bestand wilt beveiligen dan kan dit in het laatste scherm, het is aan te raden om hier wel een wachtwoord in te vullen.

Mocht u nog verder vragen hebben dan kunt u altijd kijken of er iemand op de online chat aanwezig is.
Of u kunt hiervoor een ticket aanmaken in het klantenpanel.