Webhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nl

YouTube video op je website

YouTube video op je website
MijnHostingPartner

YouTube video op je website

YouTube video’s op je website

Wanneer je video’s op je website en webhosting wiltplaatsen dan kan dit altijd lokaal via MijnHostingPartner.nl. Echter dient eronthouden te worden dat video’s algauw groot zijn en zo je hosting space kanvollopen hierdoor. YouTube is hier een goede oplossing voor. Met een eigenYouTube kanaal heb je naast het hosten van je video’s ook de mogelijkheid ommeer bereik te genereren voor je website. Je kan namelijk in elk YouTubefilmpje linken naar je website en visa versa. Meer hierover aan het einde vanhet artikel.

Maar hoe zet je vervolgens jouw YouTube films op jouw eigenwebsite? Dat is de vraag die we hieronder gaan beantwoorden.

Upload het filmpje op YouTube en kopieer de insluitcode.

De video is up te loaden op YouTube en hierna te selecterenmet de rechtermuisknop. Hier zie je de optie Embed video code.

Wanneer je dit selecteert dan heb je iets soortgelijks in jeklembord. Alleen de URL zal verschillen.

YouTube maakt gelijk al een makkelijke Iframe aan, dit zorgtervoor dat je binnen de websitehosting extern gebruik maakt van YouTube. De films staan dus niet opMijnHostingPartner.nl maar blijven op YouTube. Dit helpt ook met de laadtijdvan je website.

Sluit de code in op je website

Je ziet verder de breedte en hoogte die je naar wens kaninstellen. Dit is ook met veel website Content Management Systemen te beherenzoals WordPresshosting of Umbracohosting door te slepen in plaats van handmatig de pixels in te stellen. Hoeje dit voor een HTML website doet zie je hieronder:

Voor het juiste effect in de meeste situaties zit je hembinnen een div in P tags. Zo kan je hem makkelijk verplaatsen of verder stijlenmet CSS.

Social media aspect

Naast de laadtijd voordelen en ruimte verbruik is er ook nogeen derde belangrijke reden voor het gebruik van YouTube. Dit is namelijk hetdelen en de interactie die je hebt met je kijkers en bezoekers van je website.In het geval dat je een populaire video weet te maken dan kan je op veel bereikrekenen en merkbekendheid. De koppeling die ontstaat tussen YouTube en jouwwebsite heeft ook positieve invloed op je zoek ranking.