Webhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nl

Interactie op je blog meten

Interactie op je blog meten
MijnHostingPartner

Interactie op je blog meten

Interactie op je blog meten

Bezoekers meten op je WordPress blog is belangrijk om bij te houden. Zo kan je namelijk aanpassingen maken waar nodig en een idee krijgen wat er allemaal gebeurd op jouw blog.

Met de juiste tools kan je goed bijhouden welke post het beter doet dan de andere en je content hierop aanpassen waar nodig.

 

Tijd gespendeerd op je pagina

Met een blog website is het natuurlijk belangrijk om te weten of je berichten wel daadwerkelijk gelezen worden. Je kan daarom de tijd bijhouden van bezoekers die op je blog post pagina zitten. Dit kan via een statistieken tool zoals Piwik, Google Analyatics of onze Smarterstats beschikbaar in het control panel. Hier zie je een bounce rate en de exacte tijd dat mensen op je pagina blijven.

 

Reacties op je blog posts

Onder jouw blogs heb je de mogelijkheid om reacties toe te staan, wanneer je een uitsluitende blog site hebt is het verstandig om dit aan te zetten. Op die wijze kan je publiek opmerkingen maken of met elkaar over jouw blog post hebben. Dit brengt interactie aan op je webhosting wat ten goede komt van je uiteindelijke resultaten. Kijk natuurlijk uit voor spammers en probeer dit zo snel mogelijk altijd te verwijderen. Er zijn ook diverse WordPress plugins die hier nog een laag beveiliging en controle over zetten.

Sociale media

Naast de reacties op je blog artikelen is het ook handig om sociale media hierbij te betrekken. Je kan namelijk eenvoudig de deel en “like” buttons toevoegen waardoor bezoekers jouw blog artikel delen op hun sociale netwerk. Als een paar bezoekers dit doen dan heb je al gauw duizend impressies. Oftewel mensen die jouw artikel voorbij zien komen in hun feed.

Hou dit bij via Facebook, Twitter en alle andere sociale media sites. En bekijk dit bijvoorbeeld maandelijks of hier verbetering in zit.

Links en optimalisatie

Wanneer je ziet dat er weinig gebeurt op je blog dan zijn er een aantal zaken die je na kan kijken om je inhoud te verbeteren. Kijk als eerste naar je teksten, zijn ze interessant en worden ze daadwerkelijk gelezen? Zo niet kijk dan naar andere artikelen of volg een cursus hiervoor. Er zijn veel tips en trucs te vinden op het internet om je kwaliteit te verbeteren.

Links naar je blog zijn ook belangrijk, dit kan via Sociale media en je kring van bestaande contacten. Ook is het mooi als een andere populaire site naar je toe linkt. Denk hierbij aan Reddit of andere populaire forums en platformen. Dit is alleen natuurlijk niet te forceren. Als je een “viral” artikel weet te schrijven dan zie je vaak een enorme piek in je verkeer.

Afbeeldingen en laad tijd van je blog is ook erg belangrijk. Zorg ervoor dat afbeeldingen niet te groot zijn en dat je gebruik maakt van caching om dit zo klein mogelijk te houden. Wanneer je zit te kijken naar een pakket bij webhost MijnHostingPartner.nl is het verstandig om voor een SSD pakket te gaan zodat je op de laatste snelste schijven staat met je hosting. Probeer ook het aantal plugins en thema’s tot het minimale te houden. Zo zijn er minder bronnen die ingeladen moeten worden.

 

We hopen dat je hier wat aan hebt en dat je met deze stappen een sprong kan maken. Heb je nog tips ? Laat het ons weten via kennisbank@mijnpartnergroep.nl