Webhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nl

Het verschil tussen .NET Core en een .NET Framework

Het verschil tussen .NET Core en een .NET Framework
MijnHostingPartner

Het verschil tussen .NET Core en een .NET Framework

Als je gebruik wilt maken van ASP hosting heb je wellicht al enkele opties overwogen.Je kan natuurlijk gebruik maken van een CMS maar ook van een framework of gewoon een .NET Core applicatie.Wij gaan in deze blogpost behandelen wat nou precies het verschil is .NET Core en een .NET framework.

.NET Core

.NET Core is een gratis open-source web framework dat ontwikkeld is door Microsoft.De eerste versie van .NET Core is uitgebracht in 2016 in een update van Visual Studio 2015 en is sneller dan ASP.NET.
Een jaar later kwam .NET Core 2.0 uit, dit was nog sneller dan het origineel. Bij de nieuwe versie werden er meer dan 20.000 API's ondersteund wat ook niet in het origineel zat.

Het voordeel van .NET Core is dat het razend snel is op jouw hosting.Microsoft heeft vorig jaar Bing overgezet naar .NET Core waarna Bing 34 procent sneller is geworden.
Omdat .NET Core nog een vrij nieuw framework is wordt nog niet elke .NET library ondersteund.Als dit het geval is raden we je aan om gewoon gebruik te maken van het .NET Framework.

.NET Framework

Het .NET framework is de voorloper van .NET Core en is uitgebracht op 12 februari 2002.Dit is een open-source applicatie framework dat geschreven is in verschillende programmeer talen.
.NET is vooral handig als je gebruik maakt van een applicatie die al in .NET geschreven is.

Je kan dit dan namelijk makkelijk uitbreiden en verbeteren omdat .NET al heel erg stabiel is.
Een nadeel van .NET is dat het veel trager is dan de Core variant echter is het wel veel stabieler dan .NET Core.

Conclusie

Als je puur voor snelheid wilt gaan dan is het aan te raden om gebruik te maken van .NET Core.Echter is voor de beginnende gebruiker .net makkelijker om te leren. Dit heeft er onder andere mee te maken met het feit dat .NET stabieler is en dus heb je ook meer ruimte om fouten te maken.

De keuze is echter volledig aan jezelf echter raden wij .NET aan voor de beginnende gebruiker. als jouw library's nog niet ondersteund zijn op .NET Core dan raden wij .NET ook aan.Wanneer je al ervaren bent of een snellere website wilt dan is.NET Core een uitstekende keuze.

Indien je verder nog vragen hebt over dit onderwerp dan kun je altijd kijken of een van onze chatmedewerkers beschikbaar is.Mocht er niemand beschikbaar zijn dan kun je een ticket richting onze helpdesk aanmaken.