Webhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nl

Backlinks voor betere ranking

Backlinks voor betere ranking
MijnHostingPartner

Backlinks voor betere ranking

Backlinks voor betere ranking

Backlinks zijn links die verwijzen naar jouw website. Dit was en is een belangrijk onderdeel van SEO(Zoekmachine Optimalisatie). Dit verteld Google en Bing namelijk hoe populair je website hosting is en hoe vaak hij voorkomt op het internet. Het is echter wel een stuk scherper geworden na de updates van de zoekmachines. Backlinks die op sites staan die eigenlijk niets te maken hebben met het onderwerp van jouw website, worden niet meegeteld. En die kunnen zelfs voor een penalty zorgen tegen je.

Google en Bing willen namelijk relevante informatie van je zien. Dus wanneer je een schoenenwinkel hebt dan is het niet een doel om op een forum over games jouw link neer te zetten. Je hebt altijd de mogelijkheid om een linkpartner te nemen, dit is een vorm van elkaar helpen hogerop te komen. Vaak maken sites een aparte pagina hiervoor om aan te geven wie jouw partners zijn.

Als je bijvoorbeeld een webshop of website maakt voor je klanten dan is het een goed idee om te kijken naar diverse startpagina’s en forums die over dit onderwerp  gaan. Denk hierbij ook aan een WordPress hosting of Joomla hosting forum.

Soorten backlinks

De soorten backlinks zijn ook belangrijk. Je hebt namelijk op de meeste forums een nofollow link. Dit verteld tegen de zoekmachine die eroverheen komt dat hij de link niet moet volgen. Resultaten wijzen echter erop dat zoekmachines ook aan nofollow links waarde toewijzen. Het heeft in ieder geval het voordeel dat bezoekers die de link zien en interessant vinden hier op klikken en naar jouw website toekomen. 

Een dofollow link krijg je eigenlijk alleen maar met linkpartners. Je spreekt dan af dat jij een link naar je partner plaatst en visa versa. Alleen een vermelding of een advertentie spot met een link kan aardig prijzig zijn. Veel forums en sites hebben een optie om te adverteren op hun website. Vaak betaal je daar al zo ~ €100,-  in de maand voor.  Je moet dit dus zelf afwegen of je die investering waard vind.

Hoe hou ik de backlinks bij?

Er zijn diverse tools om backlinks bij te houden. Wij bieden hier ook een tool voor aan om al jouw backlinks in een makkelijk format in kaart te brengen. Wanneer je hier interesse in hebt dan kan je hierover vragen stellen in de chat of dit gelijk bestellen door middel van een ticket.

Wat een makkelijke tool is om te gebruiken voor backlinks is ook door simpelweg je domeinnaam of bedrijfsnaam in te vullen in een zoekmachine.