Webhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nl

Migreren van Gmail naar MijnHostingPartner.nl

Migreren van Gmail naar MijnHostingPartner.nl
MijnHostingPartner

Migreren van Gmail naar MijnHostingPartner.nl

Of je nu van plan bent om een centraal mail account bij MijnHostingPartner.nl in te richten of vanwege privacy redenen wilt migreren van Gmail. Deze blogpost legt de voordelen uit, en wat hier bij kijken komt.

Veel bedrijven of projecten starten al snel met een Gmail adres voor de email. Het is gratis en veel mensen zijn er vertrouwd mee. Echter brengt het ook een paar nadelen mee wanneer je bedrijf of project groeit. Een email adres zoals jouwbedrijf@gmail.com straalt nu niet vertrouwen uit. Een email adres zoals je bij MijnHostingPartner.nl kunt hebben is geheel in de trend van jouw bedrijf.

Een eigen email adres met een zelfverzonnen naam is gemakkelijk en binnen een aantal klikken in te stellen in ons Control panel. Dus of je nu de standaard info@jouwbedrijf.nl wilt hebben of een persoonlijker adres. Die keuze sta je geheel vrij in. In deze blog post duiken we nog wat dieper in hoe jij je bestaande email adres van Gmail zo over kunt nemen naar de mail dienst en hosting van MijnHostingPartner.nl. Zodat je over alle bestaande mail beschikt zonder verlies.

Spring gelijk naar de informatie die je zoekt!

Waarom migreren naar MijnHostingPartner.nl?

Er komen een hoop voordelen bij het migreren van Gmail naar MijnHostingPartner.nl, zo beschik je over een Agenda, webmail en kan de email ingesteld worden op elk gewenst apparaat en vrijwel alle email clients. Dus gebruik jouw email adres bijvoorbeeld op je iPhone, in de Outlook app op Android of stel hem in op je computer in je favoriete mail programma.Met een set krachtige tools en meer controle dan bijvoorbeeld over een Gmail account kan je ook achter je mail account staan.

Met een ingebouwde virus beveiliging en screening van potentiële kwaadaardige mail ben je beter beveiligd dan ooit. Ook zijn er regels aan te maken, bestanden te uploaden, werkplekken aan te maken, takenlijsten op te zetten en nog veel meer. Wat de domeinbeheerder van een email account verder ook nog vrij speelt is uitgebreide rapportage en beheer over andere mail accounts op hetzelfde domein. Er is dan ook een mate van controle uit te oefenen op de verschillende email adressen van bijvoorbeeld werknemers naarmate jouw bedrijf groeit! Wel zo fijn.

Met uitgebreide ervaring met het gebruik en ondersteuning van de webmail kan je ook altijd bij ons terecht voor een vraag hierover. Direct contact via ticket of chat staan wij jou bij. Je hebt dus ook altijd support om op terug te vallen wanneer je ergens een vraagje over hebt met betrekking tot de mail of het instellen hiervan.

Beveiliging en privacy in Gmail

Wat tevens een belangrijke overweging is op de dag van vandaag is de hoeveelheid data en controle er uitgeoefend wordt door bedrijven zoals Google. Van je locatie, emails en stem worden op allerlei wijzes opgeslagen. Nu kan je natuurlijk de instelling hebben dat je dit allemaal prima vindt om betere resultaten te krijgen. Echter kan je dit ook als niet wenselijk ervaren. Alle zoekopdrachten, geschiedenis van browser, locatie en WIFI netwerken worden allemaal bijgehouden. Op een gegeven moment kan je hier klaar mee zijn. En dat worden steeds meer en meer mensen, als je de cijfers ziet van nieuwe zoekmachines en browsers die de focus op privacy leggen. Zoals DuckDuckGo en de Brave browser. Dan zie je deze gebruikersaantallen groeien en groeien.

Er is duidelijk vraag naar het terugvragen van je pricacy. Email is hier een groot onderdeel van. Met de mail van MijnHostingPartner.nl hoef je niet bang te zijn dat je jouw email kwijtraakt echter. Met de handige importeer functie die wij beschikbaar hebben in de webmail is er alle mail uit te halen die je nodig hebt en zonder oponthoud verder te gaan via MijnHostingPartner.nl.Dus of je nu via praktische redenen wilt overstappen van Gmail naar een eigen maildienst of vanwege Privacy redenen. MijnHostingPartner.nl ontvangt je met uitstekende support, dezelfde tools en mogelijkheden als Gmail en een veilig thuis voor jouw email!

Hoe te migreren naar MijnHostingPartner.nl

Met de vraag hoe je vervolgens kunt migreren of verhuizen naar MijnHostingPartner.nl kunnen we je verder van dienst zijn in ons stappenplan in onze kennisbank. De kennisbank van MijnHostingPartner.nl wordt gezien door onze klanten als zeer uitgebreid en fijn om te gebruiken. Aan de hand van stapsgewijze screenshots helpen we je verder en mocht je dan toch een vraag hebben dan kan je ons altijd even op de chat oproepen. Om direct naar het artikel te gaan kan je een kijkje nemen op de volgende link:

Email migreren vanuit Gmail

De korte versie van de uitleg is dat binnen de instellingen van de webmail het kopje Connectivity te gebruiken is om in te loggen bij Google in je Google account. En hierna de email te importeren en te migreren naar MijnHostingPartner.nl. Dit proces duurt eventjes afhankelijk van de grootte van de inbox bij Gmail. Maar zal vrij snel afgerond zijn.

Hierna is alle email netjes in de inbox bij MijnHostingPartner.nl en kan er volop gebruik gemaakt worden van onze diensten. Een overweging die je zelf nog kan maken is of je het oude Gmail account dan in zijn geheel wilt gaan verwijderen of nog een redirect op wilt zetten naar het nieuwe email adres bij MijnHostingPartner.nl. Dit raden wij aan om in het begin wel in te stellen op een redirect zodat enige contactpogingen niet verloren gaan van oudere contacten die naar het Gmail account proberen te verzenden.

Email overzetten van Gmail naar MijnHostingPartner.nl

Zoals je dus ziet aan het stappenplan en het kennisbank artikel is het een simpel proces wat al jouw email overzet naar de mail dienst van MijnHostingPartner.nl vanuit Gmail. Met enige stappen is het zo geregeld om jouw email over te zetten naar de Nederlandse servers van MijnHostingPartner.nl.Vervolgens heb je de volledige controle over de Email en enige overige instellingen die je zou willen aan kunnen passen. 

Volledige controle en een veilige omgeving voor jouw email, dat kunnen wij je aanbieden op onze email hosting. Mocht je verder nog vragen hebben over onze email diensten en de overige vragen die je wellicht zou kunnen hebben schroom dan niet om even contact op te nemen met ons via de online chat of het ticketsysteem. Vragen proberen wij altijd binnen twee uur te beantwoorden.