Email migreren vanuit Gmail

Wanneer je email wilt migreren vanuit Gmail naar de diensten van MijnHostingPartner.nl zijn de volgende stappen uit te voeren binnen de webmail en het Google account.

Voordat dit ingesteld kan worden dient er een instelling aangepast te worden via het Google account onder beveiliging en Toegang door minder Veilige apps. Bereikbaar via de volgende URL wanneer je ingelogd bent binnen je Google Account:

https://myaccount.google.com/u/1/security

Email migreren vanuit Gmail

Deze toegang dient gegeven te worden vanuit het Google Gmail account. Dit ziet Google als toegang voor minder veilige apps, echter is dit enkel van toepassing om de email over te zetten. En is niet onveilig.

Hierna log je in binnen SmarterMail oftewel onze webmail om het migratie proces te starten. Dit is te bereiken door naar de volgende URL te gaan nadat een Email account via het control panel is aangemaakt.

https://webmail.mijnhostingpartner.nl

Hierna even de volgende stappen volgen 1 tot 3.

Email migreren vanuit Gmail

Na deze stap verschijnt de volgende pop up die doorlopen kan worden om de Email te importeren en te migreren:

Email migreren vanuit Gmail

Hier selecteer je uiteraard de optie voor Gmail om de email van Gmail binnen te halen.

Hierna kom je in het volgende scherm:

Email migreren vanuit Gmail

Voor de beste resultaten is alleen de Email te selecteren, hierna voer je zowel het gmail account als het wachtwoord in om dit in gang te zetten. Een tweede pop up zal hierna openen waar nogmaals gevraagd wordt naar het Gmail wachtwoord en email account. Voer dit in en doorloop de stappen. Hierna zal dit venster sluiten alvorens het import proces wordt gestart.

Email migreren vanuit Gmail

Na deze schermen wordt de mail direct geimporteerd binnen MijnHostingPartner.nl. Verder is geen actie nodig.

Email migreren vanuit Gmail

Na deze stappen uitgevoerd te hebben is de mailbox gemigreerd en staat alle email van Gmail bij de diensten van MijnHostingPartner.nl.

Voor verdere vragen is even contact op te nemen met de chat of een ticket aan te maken via het klantenpanel.