Webhosting | Hosting Nederland - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland - Mijn Hosting Partner.nl

DNN hosting

DNN hosting
MijnHostingPartner

DNN hosting

DNN hosting

Wanneer je op zoek gaat naar hosting is de kans groot dat je ook de term DNN hosting tegenkomt. DNN hosting staat voor DotNetNuke hosting, en is een web content management systeem dat gebaseerd is op Microsoft.net. Omdat veel mensen niet weten wat nu precies het verschil is tussen DNN hosting en normale hosting, zullen we in dit artikel uitleggen wat DNN precies is – en wat je extra kunt wanneer je kiest voor DNN hosting voor je website.

Wat biedt DNN?

DNN is origineel ontwikkeld om gemakkelijk management van websites te bieden – ook voor mensen die weinig technische vaardigheden hebben. Het is een open source software die voor iedereen beschikbaar is. De software is opgebouwd d.m.v. een drievoudige lagenstructuur in een web applicatie.

Vroeger werd DNN vooral gebruikt om de het beheer van de server kant gemakkelijker te maken, echter zien we in de laatste tijd dat de meeste nieuwe modules juist de klantervaring verbeteren. Een van de meest gebruikte functies van DNN hosting is voor e-commerce, omdat de primaire modules die bij DNN inbegrepen dit gemakkelijk maken.

Wat kun je met DNN hosting?

Wanneer je kiest voor DNN hosting in plaats van andere vormen van hosting dan zul je over een aantal functies van het pakket beschikken. Met DNN hosting heb je onder andere:

 • Installeer baar grafisch design
 • Mogelijkheid nieuwe applicaties te installeren om functionaliteit te verhogen
 • Content management zonder programmeren
 • Installeerbare taalpakketten
 • Gecentraliseerde beveiliging
 • Geïntegreerd foutenmanagement
 • Banner advertenties
 • Drag & drop functionaliteit

Zoals je ziet biedt DNN hosting dus extra functionaliteit vergeleken met wanneer je kiest voor een van de meer gangbare hosting opties zoals Wordpress, Joomla, Drupal of Umbraco. In het algemeen kun je zeggen dat DNN hosting krachtiger is maar ook gemakkelijker in gebruik.

Bijvoorbeeld, een groot voordeel van DNN is dat je met DNN hosting veel administratie gereedschappen op de site zelf kunt integreren. Dit betekent dat je niet naar een apart paneel buiten je website hoeft te gaan om aanpassingen te maken. Hierdoor kun je sneller en gemakkelijker dingen op je website aanpassen. Daarnaast biedt DNN hosting wel meer dan 23.000 verschillende modules die je op je website kunt installeren om je website op maat aan te passen.

Veel mensen twijfelen wat nu de juiste vorm van hosting is voor hen. Mocht je hier ook over twijfelen, dan zullen we het hier iets gemakkelijker voor je maken. DNN hosting wordt namelijk met name gebruikt door middelgrote bedrijven die actief zijn in de e-commerce wereld. Heb jij een bedrijf en ben je geïnteresseerd in e-commerce, kies dan voor DNN hosting. Mocht je verder nog vragen hebben over DNN hosting – of het de juiste keuze is voor de functionaliteit die jij eist van jouw website of een algemene vraag – dan kun je altijd contact met ons opnemen!