Bedrijf starten - Domein en Website

Ben je jouw bedrijf aan het opstarten? En heb je daarvoor een functionele website nodig? Veel ondernemers kiezen ervoor om meteen een website van hun bedrijf op internet te zetten. Met goede reden ook – want een website voor jouw bedrijf kan veel waarde toevoegen. Zo kunnen bestaande (of potentiele) klanten gemakkelijk informatie vinden en kan je zelfs veel nieuwe klanten krijgen.

Maar hoe werkt dit nu precies? Het is eigenlijk vrij simpel om een website voor jouw bedrijf op te zetten. Maar dan moet je uiteraard wel eerst weten wat je precies wilt qua website en wat het doel van de site is.

Bedrijf opstarten – wat heb je voor een website nodig?

De eerste vraag die je jezelf moet stellen is dus wat je wilt bereiken met je website. Neem een kijkje in de volgende lijst van mogelijke doelen:

  • Jouw bestaande klanten op de hoogte houden van ontwikkelingen van jouw bedrijf/product.
  • Nieuwe klanten werven
  • E-commerce
  • Informatie site

Dit zijn de meest voorkomende doelen die beginnende bedrijven hebben voor hun website. Omdat de mogelijkheden met een website eindeloos zijn, zijn er ook veel meer andere doelen die een website kan hebben – echter zijn dit de standaard 4.

Als je niet precies weet wat het doel van jouw website moet zijn, neem dan een kijkje op sites van jouw (toekomstige) concurrenten. Het is niet de bedoeling om de site 1 op 1 na te maken, maar het kan je wel veel duidelijkheid geven over wat werkt en wat een site in jouw markt allemaal precies doet en moet kunnen.

Hoe kan je een domein en website starten

De volgende stap is dat je een domein en hosting aanschaft. Qua domein raden wij aan om het simpel te houden. Een goede keuze is om bijvoorbeeld “naamvanjebedrijf.nl” te kiezen. Of eventueel .com als je internationaal wilt gaan. Als deze al bezet is, probeer dan of een simpele variatie of kijk of een andere extensie nog beschikbaar is. Ook heb je hosting nodig voor jouw domein. Dit zijn de kosten voor het draaiende houden van jouw site. Je kunt bij MijnHostingPartner.nl een Totaal pakket bestellen waarin je én een domeinnaam én volledige hosting krijgt. Ga daarvoor naar de homepagina van MijnHostingPartner.nl voor meer informatie.

Website laten maken

Als je je domein en hosting geregeld hebt, dan kan het echte werk beginnen. Afhankelijk van de doelen die je gesteld hebt in de eerdere fase kies je nu op welk systeem jouw website zal gaan draaien. (voor de meeste informatie websites tegenwoordig is Wordpress of Umbraco voldoende). Met een aantal uurtjes zal je al gauw de basis onder de knie hebben en aan de slag kunnen met content voor jouw site te produceren.Mocht je hulp nodig hebben – of wil je de website volledig door een professional laten maken. Dan kan je naar MijnWebDesignPartner.nl gaan. Daar kan je meer informatie vinden of een offerte aanvragen voor het laten maken van jouw website.