Webhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nl

Bedrijf domeinnaam vastleggen

Bedrijf domeinnaam vastleggen

Ben je eigenaar van een bedrijf en wil je je bedrijfsnaam vastleggen op het internet? Dan is het zaak dat je hier snel achteraan gaat. Het is namelijk belangrijk dat jij de houder bent van het domein www.jouwbedrijfsnaam.nl. De reden hiervoor is dat je zo de complete controle hebt over jouw reputatie op het internet. Als je niet de houder bent van jouw bedrijfsnaam domein zijn er namelijk 2 dingen die kunnen fout gaan:

  • Iemand anders wordt de houder en vraagt een groot bedrag aan je wanneer je de domeinnaam wilt kopen.
  • Jouw concurrent (of andere kwaad willende) koopt de exacte domeinnaam voor je bedrijf en verspreidt hierop negatieve informatie of stuurt alle bezoekers door naar zijn eigen website.

Wat er ook aan de hand is – je verliest in beide gevallen geld en/of klanten. Het is daarom dus erg belangrijk om zo snel mogelijk te controleren of jouw domeinnaam nog beschikbaar is. Maar hoe doe je dat?

Hoe leg je jouw bedrijfsnaam vast?

Je kunt op MijnHostingPartner.nl een simpele check doen of jouw exacte bedrijfsnaam nog beschikbaar is. Ga hiervoor naar de homepagina en vul jouw domeinnaam in het vak waarin staat “Controleer hier jouw domeinnaam”. Je krijgt dan direct een compleet overzicht of het domein nog beschikbaar is. Ook zie je in welke andere extensies de domeinnaam wel of niet vrij is.

Als jouw gekozen domein nog beschikbaar is dan kan je dat door ons laten registreren op jouw naam. Dat kan via het ‘alleen domeinnaam pakket’ of via een ‘webhosting + domeinnaam Totaal pakket’. Ook hier kan je op de homepagina meer informatie over vinden.

Vergeet belangrijke variaties niet!

Nadat je jouw bedrijfsnaam in de vorm van een mooie domeinnaam hebt vastgelegd, raden wij aan om ook belangrijke variaties vast te leggen. Wat betekent dit? We leggen het kort uit met het voorbeeld van Amazon.com. Wanneer je bijvoorbeeld “amzon.com” invult in uw browser, dan zal je merken dat je gewoon op de site van Amazon terecht komt. Dit heeft Amazon erg slim gedaan omdat zo ook de mensen die per ongeluk spelfouten maken wel op de goede site komen.

Daarnaast zorgt dit er ook voor dat er geen hackers zullen komen die proberen misbruik te maken van mensen die naar je site willen gaan. De mensen die per ongeluk jouw websitenaam verkeerd zullen intypen worden simpelweg (net zoals bij Amazon) naar jouw hoofdwebsite geleid.

Ook kan je het domein met verschillende extensies vastleggen. Neem bijvoorbeeld gelijk de .com versie wanneer je een .nl domein registreert. Het is een kleine moeite en kan heel veel voordelen bieden in de toekomst – bijvoorbeeld als je met jouw bedrijf internationaal gaat.

Mocht je nog vragen of opmerkingen hebben over het vastleggen van jouw bedrijfsnaam. Laat het ons gerust weten en wij helpen je graag verder met alles wat je nodig hebt omtrent domeinnamen en hosting!