Webhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nl

Bedrijf domeinnaam

Bedrijf domeinnaam

Voor elk bedrijf is het interresant om een website op te zetten met een domeinnaam. Om meer publiek te trekken naar je diensten, om nieuwe diensten over het internet aan te bieden of simpelweg te informeren. Een website kan een ontzettend belangrijke toevoeging zijn voor elk bedrijf. Laten we alle voordelen van een domeinnaam, website en mail adres behandelen.

Een bedrijf kan je net starten, of al jaren draaien. Een website kan voor elk bedrijf een nieuwe bron worden van inkomsten, leads en naamsverspreiding. Voor elk bedrijf is het belangrijk om een domeinnaam met een website te hebben. Maar ook een email adres wat eindigt op jouw domeinnaam. 

Wat is een domeinnaam? 

Een domeinnaam is de manier waarop mensen jouw kunnen vinden op het internet. Net zoals het adres van jouw bedrijf. Vormt een domeinnaam een logische naam die mensen kunnen onthouden. Een domeinnaam maakt het mogelijk om gemakkelijk naar een website te surfen, in plaats van met een IP adres. 

Het is belangrijk om een domeinnaam gelijk aan jouw bedrijfsnaam of handelsnaam vast te leggen. Zo kan je jouw bedrijfs identiteit beschermen en ervoor zorgen dat concurrenten hier geen gebruik van kunnen maken. Een domeinnaam kan eindigen op veel verschillende extensies. Oftewel het bekende .nl .com of .eu. Deze extensies zijn belangrijk om over na te denken. Wanneer je jouw diensten alleen in het Nederlands aan gaat bieden dan is een .nl domeinnaam de logische keus. Jouw website zal relevanter zijn in Nederlandse zoekresultaten, wat jouw positie in zoekmachines verhoogt. En Nederlanders die naar informatie op zoek zijn zullen ook sneller doorklikken naar een .nl domeinnaam dan een ander alternatief. 

Een .com domeinnaam is relevant als jouw bedrijf diensten aanbied op een wereldwijde basis. De hoofdtaal van .com websites is in het Engels en kunnen een brede scope hebben. Van een internationaal software product tot het aanbieden van diensten over de gehele wereld. Andere domeinnamen zoals .be of andere landextensies kunnen toegepast worden waar nodig. 

Nieuwe of oude diensten aanbieden op je website

Het mooie van een website is dat je oude diensten of bestaande diensten op een nieuwe manier onder de aandacht kan brengen. Door het gebruiken van een website als uitgebreider visitekaartje of van het lanceren van jouw nieuwe idee. Een website kan representeren wat je zelf voor visie hebt. Met een website kan je namelijk alle kanten op, van het aanbieden van jouw diensten tot het onder de aandacht brengen van jouw producten of informatie.

Een website puur als portfolio, of als toevoeging op de bestaande dienstverlening. 

Jouw website kan je dus zo inrichten als je zelf wilt, maar wat zijn enkele voorbeelden die je kan nemen om ook van jouw website een succes te maken? Een klein voorbeeld voor wat voor website je kan maken zijn bijvoorbeeld: 

Een schitterende portfolio website

Met een schitterende portfolio website kan je jouw laatste projecten en klanten showcasen. Om zo natuurlijk klanten te overtuigen om jouw diensten of te nemen. Denk hierbij aan een fotografie site of natuurlijk een collectie van afgeronde projecten. 

Een informerende website die overtuigt

De meeste bedrijvenwebsites zullen onder deze categorie vallen. Met duidelijke informatie waar jouw bedrijf voor staat, wat jullie doen en hoe jullie te bereiken zijn. Dit soort websites zijn vaak geschikt voor service industrieën  en soortgelijk. Je kan dit ook verder uitpakken door een portfolio toe te voegen van afgeronde projecten. Of het starten van een blog op de website. Een blog geeft je de kans om nieuwe klanten te bereiken en meer autoriteit te creëren. 

Een webshop om jouw producten ook digitaal aan te bieden

Als je al een “stenen” winkel hebt dan kan je natuurlijk het eerst denken aan een online webshop te starten. Met een webshop kan je veel meer klanten bereiken dan je wellicht voor mogelijk had gehouden. Een webshop starten kan op veel verschillende manieren. We hebben hiervoor speciale pakketten voor bij MijnHostingPartner.nl. En ook een complete webshop oplossing bij MijnWebshopPartner.nl. 

Een domeinnaam controleren op beschikbaarheid

Een domeinnaam controleren op beschikbaarheid gaat gemakkelijk en betrouwbaar via onze domein configurator. En is binnen enkele handelingen dan gelijk te registreren en vast te leggen. Zo krijg je ook enige suggesties bij het registreren van een nieuwe domeinnaam, zodat je ook kan beslissen om gelijk een andere domeinnaam extensie vast te leggen. Wel zo handig!

Met een domeinnaam kan je vervolgens vele kanten op, van het hosten van een website voor jouw bedrijf. Of ook het hosten van jouw email adressen. Email adressen zijn belangrijk om aan te maken voor jouw bedrijf, dit geeft je namelijk veel meer autoriteit wanneer je naar klanten of bedrijven mailed. 

Bestaand domeinnaam zorgeloos verhuizen naar MijnHostingPartner.nl 

Een bestaand domeinnaam en website kan ook zorgeloos verhuisd worden naar MijnHostingPartner.nl. Met onze verhuisservice zorgen we ervoor dat jouw website van je bedrijf zonder zorgen verhuisd wordt. En ook zonder enige downtime! Dit doen we door eerst de website bij de oude provider te laten staan, de bestanden en database binnenhalen, live zetten bij ons en vervolgens pas de verhuizing in gang te testen. Zo kunnen we ervoor zorgen dat jouw bedrijfswebsite niet er onnodig uitligt.  En dat je zonder zorgen over kan naar een nieuwe provider. 

Een domeinnaam geregistreerd, en wat nu? 

Zodra je jouw domeinnaam hebt geregistreerd wil je natuurlijk weten wat de volgende stappen zijn. Een domeinnaam wordt in de meeste gevallen voor 1 jaar vastgelegd. Je kan er ook voor kiezen om dit voor een langere periode vast te leggen. Na die 12 maanden dien je dus de domeinnaam te verlengen. Als je dit niet doet dan komt het domeinnaam weer na een zekere periode vrij op de markt en kan door iedereen geregistreerd worden. Voorkom dit dus door tijdig een domeinnaam te verlengen, en domeinnamen voor meerdere jaren vast te leggen. 

Verdere stappen zijn om een webhosting pakket af te sluiten waarmee je jouw website van je bedrijf kan starten en email adressen kan aanmaken. Met een website kan je al de dromen van jouw bedrijf op het internet uitwerken. Start een mooi portfolio op, deel de laatste informatie over projecten met je klanten en maak indruk op mogelijke klanten. Dit kan je op een groot aantal manieren doen. De meeste mensen kiezen ervoor om hun website op te zetten met een Content Management Systeem. Een Content Management Systeem maakt het mogelijk om ook zonder technische ervaring gemakkelijk een website op te zetten. Een Content Management Systeem wat vaak gebruikt wordt door bedrijven is bijvoorbeeld WordPress. Hiermee is het gemakkelijk om een website op te zetten en met thema’s en plugins kunnen mooie resultaten neergezet worden. 

Een Content Management Systeem zoals WordPress maakt het ook bijzonder gemakkelijk om content te publiseren voor je website. Zoals de naam al verraad. Content is een van de belangrijkste manieren om jouw website en bedrijf op de kaart te zetten. Besteed hier dus aandacht aan om de mooiste, meeste informerende stukken en pagina’s aan te maken op je website. Zo kan je meer kans maken om getoond te worden in zoekmachines zoals Google, Bing of DuckDuckGo. En kunnen nieuwe mogelijke klanten je beter vinden via deze kanalen. De meeste Content Management Systemen zijn zonder verdere kosten te gebruiken. En kunnen met onze Web App Gallery gemakkelijk geinstalleerd worden in een aantal drukken op de knop.