Webhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nl

Domein en website hosting

Domein en website hosting

De eerste stap om jouw bedrijf of visie op het internet te krijgen is een domeinnaam en website hosting. Met deze twee zaken is jouw idee online in te zien op het internet en kan hij bereikt worden over de gehele wereld. Een domeinnaam fungeert als je adres waarop mensen je kunnen vinden, en de website hosting vormt de fundering van je huis. Je bent verder zelf geheel vrij erin hoe jouw huis eruit ziet met de website hosting van MijnHostingPartner.nl! Je kan een website maken wat als puur een visite kaartje fungeert. Een prachtige portfolio website om die nieuwe klanten binnen te slepen. Je mooie reisverhalen delen via een blog, of natuurlijk producten aanbieden via jouw eigen webshop. De opties zijn eindeloos. 

Laten we op deze pagina je ook overhalen om jouw domeinnaam vast te leggen en een website te maken. Natuurlijk gehost bij jouw partner, MijnHostingPartner.nl!

Domeinnaam vastleggen 

Een domeinnaam vastleggen is een makkelijk proces wat maar een paar klikken nodig heeft om direct geregistreerd te staan. De domeinnaam bedenken kan echter vaak nog wat meer tijd inzitten. Je bent namelijk vaak niet de eerste die een domeinnaam al bedenkt. Legio aan anderen zijn je al voorgegaan. Bedenk daarom een domeinnaam en leg hem ook snel vast zodra je er op 1 landt. Het kan zomaar zijn dat hij de volgende dag weg is. En een domeinnaam aankopen kan vaak oplopen tot in de duizenden euro’s. 

Bij het vastleggen van een domein zijn er een aantal zaken waar je rekening mee dient te houden. Zoals de extensie of wat na de domeinnaam komt. De meest gangbare voor Nederland is .nl, waar je vast al wel bekend mee bent. Ook kan je kiezen voor een .com domeinnaam wanneer je jouw diensten of website voor de wereldwijde markt bestemd hebt. Laat deze keuze dus afhangen waar je jouw diensten gaat aanbieden en kies de landextensie of een ander gewenste extensie die het meest aansluit op jouw doelgroep.

Verder is het belangrijk om een domeinnaam kort te houden, en ook geen cijfers of vreemde tekens te gebruiken. Houdt het professioneel en makkelijk te onthouden om het voor jezelf eenvoudiger te maken. 

Een website maken

Een website maken is tegenwoordig geen grote uitdaging meer, er zijn een heleboel opties voor je beschikbaar die je kunt gebruiken om een website te maken. Denk hierbij aan een Content Management Systeem zoals WordPress, Umbraco, Joomla of Drupal. Deze Content Management Systemen maken het voor je gemakkelijk om een website op te zetten met een kant en klaar thema, en de content op een website te beheren zoals de naam al verraad. Het beheren en maken van nieuwe content zal altijd een groot onderdeel zijn van elke website. 

Websites kunnen ook geheel zelf opgebouwd worden met verschillende codeer talen bij MijnHostingPartner.nl. Dit is bijvoorbeeld met Bootstrap templates of geheel zelf in PHP, ASP.NET, Javascript, CSS, HTML en ga zo nog maar even door. Wij ondersteunen vrijwel elke codeer taal die populair is voor het maken van websites. 

Een bestaande website verhuizen

Wanneer je een bestaande website wilt verhuizen dan kan dit natuurlijk ook. Om een website te verhuizen kan je gebruikmaken van onze verhuisservice voor de hosting. Wij nemen dan de zorgen voor je uit handen van het verhuizen van de website. Enige wat wij dan nodig hebben van je is wat meer informatie, dit vragen we op in een ticket zodra de verhuizing ingezet is. 

Ook kan natuurlijk een website zelf verhuisd worden naar ons toe, we hebben in onze kennisbank een grote hoeveelheid informatie beschikbaar die je kunt gebruiken voor het verhuizen van je website. En het vervolgens optimaal instellen binnen de hosting. Zo heb je altijd een bron beschikbaar waar je op kan terugvallen voor je vragen. En natuurlijk kan je ook altijd even op de chat komen om je vragen beantwoord te krijgen.

Website hosting keuzes

Er zijn een aantal keuzes bij de het kiezen van het hosting pakket, dankzij ons heldere pakketten zie je zo welke voor jouw geschikt is. Voor de meeste mensen is een Totaal SSD Pakket de optie. Hierin heb je alles wat je nodig hebt om een website te runnen, zoals databases, email en 25 GB aan opslag. Mocht je nog meer willen zien kijk dan even op onze home pagina om de specificaties in te zien en wat voor jouw de doorslag kan geven.

Support en documentatie bij je domein en website hosting

We leveren support via de online chat die 6 dagen per week beschikbaar is, via het ticketsysteem wat 24/7 opereert. En onze kennisbank. We ondersteunen je graag met de keuze voor het maken van een website, en zijn naast ervaren in de hoop Content Management Systemen ook enthousiaste gebruikers hiervan. Zo kunnen we je altijd snel helpen met je vragen en weten altijd een passend antwoord of oplossing te vinden. Wil je meer weten over website hosting en domeinnamen? Volg ook onze wekelijkse blog posts om op de hoogte te blijven voor de laatste tips en trucs en leuke informatie!