Webhosting | Hosting Nederland - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland - Mijn Hosting Partner.nl

Webhosting verhuisservice

Webhosting verhuisservice

Wanneer je al een bestaande website hebt gemaakt bij een andere hoster dan kan MijnHostingPartner.nl die gemakkelijk, snel en gratis voor je overzetten. We nemen alle zorgen uit handen van de verhuizing van je website.

MijnHostingPartner.nl neemt de website bestanden en zet dit live in onze hosting space. Je hoeft ook geen gegevens verder meer aan te passen zoals de database gebruiker. Dit maken wij voor je aan en configureren dit verder in de website. Zoals altijd zullen wij dit doen op onze hosting met de laatste wachtwoord standaarden en beveiliging. Zodat de website gegevens niet alleen veilig zijn, maar ook niet verder te achterhalen zijn. Natuurlijk kunnen deze gegevens wel door jezelf worden ingezien door middel van het Control Panel. 

In het kort voeren wij de volgende stappen voor u uit:

 • Wij verhuizen jouw website in zijn geheel.
 • Databases worden ook meegenomen met de verhuisservice.
 •  Wanneer de verhuizing voltooid nemen wij contact met je op.
 • Na akkoord zetten wij de domeinnaam naar ons over.
 • Wij kunnen desgewenst ook e-mail adressen voor je aanmaken.
 • Wij zetten echter geen e-mail data over.

Waarom zetten jullie geen mail over?

Dit komt omdat dit persoonlijke informatie is en teveel stappen zijn om onze verhuisservice gratis te houden. Voordat de verhuizing aangevraagd is zal er een backup gemaakt moeten worden van je bestaande mail data. Dit kan op diverse manieren, bijvoorbeeld door dit via POP leeg te trekken naar je lokale email client zoals outlook.

En ook is het mogelijk om via onze webmail een email adres te importeren, zolang er een connectie kan worden gemaakt met een bestaande mailbox zijn de berichten eruit te halen, en ook agenda items en overige zaken. Dit maakt het dus zeer eenvoudig om dit zelf te exporteren vanuit jouw vorige hosting naar de hosting van MijnHostingPartner.nl. Artikelen hiervoor zijn te vinden in de kennisbank onder de kop Email. 

Wat moet ik aanleveren voor de verhuisservice?

Om ons onze werkzaamheden te laten verrichten hebben we een aantal gegevens nodig. Ten eerste om gebruik te maken van onze verhuisservice moet je dit aanvinken in de bestelling voor jouw gewenste pakket. Dit kan in de add ons van de bestelling. Lever verder de volgende gegevens aan via een ticket in het klantenpanel.

Voor de rest hebben wij nodig:

 • Een verhuiscode om je domeinnaam over te zetten. Dit is op te vragen bij de huidige houder.
 • De database gegevens waar we de database vandaan kunnen downloaden.
 • De FTP gegevens waarmee we de website bestanden kunnen verkrijgen.
 • Enige control panel gegevens voor de verdere instellingen. Dit is niet vereist.

Wanneer wij deze gegevens hebben kunnen we aan de slag. Voor de meeste websites geldt dat we dit dezelfde dag nog verhuizen. Als dit onverwachts wat langer duurt dan melden we dit altijd netjes in een ticket. We zorgen er altijd voor om dit zo snel mogelijk over te zetten, zodat je snel weer verder kan werken aan jouw website. 

We kunnen veel websites verhuizen naar onze webhosting, of dit nu PHP Content Management Systemen zijn, of websites gemaakt met ASP.NET. Door de veelzijdige Windows hosting van MijnHostingPartner.nl ondersteunen wij vrijwel elk Content Management Systeem en website. Dus WordPress, Umbraco, Joomla, Drupal, DotNetNuke en velen anderen. Ook zelfgemaakte websites of custom oplossingen kunnen wij naar tevredenheid overzetten naar onze hosting.

Heb ik downtime door de verhuizing?

Downtime houden wij minimaal door de DNS nog niet direct om te zetten. Dit doen wij pas als we het een en ander getest en geverifieerd hebben. Hierna wordt dit omgezet. Downtime wordt hierdoor geminimaliseerd. Met een .nl domeinnaam is dit een kwestie van enkele minuten, voor andere extensies kan dit iets langer duren. De website is dan niet down zolang het pakket bij de oude hosting partij nog actief blijft. Zodra hij correct overgezet is en alles werkt naar tevredenheid, dan kan het pakket en diensten bij de oude hosting stopgezet worden. Zo heb je en geen last van downtime, en kan je altijd zeker weten dat je niets mist tijdens de verhuizing. 

Verhuis service bestellen

Hosting | webhosting verhuisservice