HTTP 500 - Internal Server Error

De foutmelding HTTP 500 - Internal Server Error is 99% van de gevallen een programmeerfout op de website / in de code.

Dit is een algemene melding en hier zit geen verdere informatie in verwerkt, in internet explorer staat dit namelijk standaard uit. je dient dit dus aan te zetten binnen jouw browser.

Chrome en andere moderne browsers: Hier is dit artikel niet van toepassing op. Dit is namelijk verder alleen op website niveau in te stellen. Zie hiervoor de andere artikelen over Wit scherm bij WordPress en andere foutmeldingen die te vinden zijn in deze kennisbank.

Een browser die gebruikt kan worden is bijvoorbeeld de Brave Browser, Chrome of de nieuwe Microsoft Edge

Door de volgende instelling aan te passen en te activeren los je dit op:

Tools --> Internet Options /
Tandwiel --> Internet Opties:
500 foutmelding oplossen voor webhosting 1

500 foutmelding oplossen voor webhosting 2

Tabblad: Advanced / Geavanceerd

HTTP 500 - Internal Server Error

Onder Browsing/ Webpagina's bekijken, zet het volgende vinkje uit:

Show friendly HTTP error messages / Gebruiksvriendelijke HTTP-foutberichten weergeven

HTTP 500 - Internal Server Error

Daarna kun je klikken op Toepassen en OK. Als je nu teruggaat naar jouw website met de fout erin zul je hier de daadwerkelijke fout zien in het browserscherm.
Het kan zijn dat je in de website nog de uitgebreide foutmeldingen ook nog een keer moet afdwingen. In de kennisbank staat hier https://www.mijnhostingpartner.nl/client/knowledgebase/webapplicaties/cms/wordpress/hoe-zet-ik-de-foutmeldingen-aan-in-mijn-wordpress-website/hoe dit moet in een Wordpress site.