Webhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nl

Foutmeldingen in ASP.NET

Foutmeldingen in ASP.NET
MijnHostingPartner

Foutmeldingen in ASP.NET

Foutmeldingen in ASP.NET

Wanneer je met ASP.NET hosting gaat werken en ontwikkelen dan is het makkelijk om de foutmeldingen beter te begrijpen. ASP.NET en IIS maakt van sommige foutmeldingen een harde fout. ASP.NET Core hosting heeft een andere methode die in een later artikel wordt behandeld.

Het kan voor problemen zorgen wanneer je op zoek bent naar die ene fout. Als je dit verder standaard laat dan kunnen de volgende foutmeldingen verschijnen:

Foutmeldingen in ASP.NET

 

Het kan natuurlijk even schrikken zijn wanneer je tegen deze melding aanloopt. Daarom is het aan te raden om in ieder geval de 404 foutmelding af te vangen. Deze komt namelijk nog het meeste voor als gebruikers bijvoorbeeld een verkeerde pagina invoeren of van een verkeerde link komen die verwijderd is.  Hoe je een eigen 404 pagina kunt toevoegen kan je in de kennisbank vinden.  Zo vang je al veel ergernis van een gebruiker af.  Probeer op je 404 pagina ook te verwijzen naar bronnen op je hosting space die je klanten wellicht verder kunnen helpen; Bijvoorbeeld naar de contact pagina of home.

Voor een 500 error kan hetzelfde worden gedaan. Bijvoorbeeld als er een fout in de code zit of je bent bezig met een update.

Alle foutmeldingen laten zien voor ASP.NET

Om voor de meeste zaken de foutmeldingen te laten zien in ASP.NET kan je de volgende code toepassen.

Gebruik  Response.IisTrySkipIisCustomErrors

Context.Server.ClearErrors()Context.Response.IisTrySkipIisCustomErrors

Voeg hierna het volgende toe aan het web.config bestand:

<httpErrors existingResponse="Passthrough" />

Dit kan tussen de system webserver tags.

Bovenstaande aanpassing zorgt ervoor dat alle foutmeldingen met HTTP responses doorkomen.

CustomErrors in IIS

Wordt het meest gebruikt en staat standaard ook aan bij de snelle webhosting van MijnHostingPartner.nl. Dit staat standaard op de volgende wijze ingesteld wanneer het pakket wordt aangemaakt:

   <httpErrors errorMode="DetailedLocalOnly" existingResponse="Auto" />

Dit kan aangepast worden naar RemoteOnly om lokale foutmeldingen te zien, dit is echter alleen van toepassing wanneer je dit lokaal host. Om de foutmeldingen bij ons in te zien kan dit gewijzigd worden naar ‘OFF’. Bij de status ‘ON’ krijg je de standaard HTTP error codes van MijnHostingPartner.nl te zien.

Hosting bij MijnHostingPartner.nl

We hopen dat je hiermee verder komt met het ontwikkelen van je ASP.NET website. Op al onze hosting  pakketten is het mogelijk om gebruik te maken van ASP.NET. De laatste versie ASP.NET Core is echter alleen bij het ASP.NET Core hosting pakket te gebruiken. Wanneer je vragen hebt over de pakketten aarzel dan niet om contact met ons op te nemen via de online chat!

Inspiratie van deze blog post:

https://weblog.west-wind.com/posts/2017/Jun/01/Bypassing-IIS-Error-Messages-in-ASPNET