Webhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nl

Website Content Management Systemen wat zijn het

Website Content Management Systemen wat zijn het
MijnHostingPartner

Website Content Management Systemen wat zijn het

Websites maken is voor velen niet meer uren lang code kloppen, er zijn voor een groot aantal bedrijven en zeker de uiteindelijke website beheerder geen lange dagen voor nodig om bijvoorbeeld de layout te maken. De opkomst van Content Management Systemen heeft ervoor gezorgd dat het voor veel MKB genoeg is om met een Content Management Systeem uit de voeten te komen. Er zijn echter een hoop overwegingen en opties die hiervoor zijn te overwegen. En hoe ze zijn opgebouwd. Laten we in deze blog post dus kijken hoe een Content Management Systeem in elkaar steekt. 

De basis van een Content Management Systeem

In basis is een Content Management Systeem eigenlijk niet een manier om een website geheel te maken, het is een systeem waarop je de content gemakkelijk kunt laten beheren op een visuele manier. Een uitkomst die door webbouwers in het leven is geroepen om niet voor elke wijziging op een website, zoals de openingstijden bijvoorbeeld, ingeschakeld te hoeven worden. De grens hiertussen tot een complete website oplossing en een Content Management Systeem is steeds meer aan het vervagen. Met de opkomst van bijvoorbeeld WordPress is er door iedereen een thema te selecteren om snel ook een complete website te kunnen maken. Templates maken jouw werk hierin gemakkelijk en zijn met verschillende Content Management Systemen in de vele duizenden gratis en betaald verkrijgbaar. 

Met een thema kan dus een Content Management Systeem afgemaakt worden tot een complete website. Content Management Systemen hebben verschillende ideeën hierover echter. Joomla, WordPress en andere soortgelijke Content Management Systemen maken dit een makkelijke opgave, er is dan een thema te installeren via de administrator omgeving zelf, of via een externe website te downloaden. Content Management Systemen zoals Umbraco maken dit iets gecompliceerder. Hier is namelijk van uit gegaan dat een developer er nog bij komt kijken en de layout custom maakt voor de website. Er zijn wel kant en klare thema’s beschikbaar voor Umbraco, maar dit vormt niet de norm. 

Umbraco is hierdoor vaak de keuze voor zakelijke klanten die opzoek zijn naar een custom website met unieke functionaliteit. En ook hier een budget voor hebben weggezet. Umbraco is namelijk open source, maar maakt gebruik van het Microsoft .NET framework, wat met hun LTS versies tot wel 2 jaar ondersteund wordt. Een website gemaakt met Umbraco heeft hierdoor een langere levensduur en kan met minder updates leven dan een website gemaakt in WordPress of Joomla. Er is hierdoor een duidelijke scheiding in voor wie de Content Management Systemen het meest gebruikt worden.

Verschillende soorten Content Management Systemen

Content Management Systemen zijn er dus in verschillende smaken, voor de beginner is vaak de keuze makkelijk gemaakt. WordPress of Joomla wordt dan vaak gekozen door het gemak van het installeren, schrijven van de content, en het kiezen van een kant en klaar (gratis) thema. Drupal en Umbraco zijn vaak de keuzes voor bedrijven aangezien de ontwikkelaas hier veel unieke functionaliteit in kunnen bouwen voor jouw website. 

Ook een aspect wat komt kijken bij Content Management Systemen zijn plug-ins, deze zorgen voor extra functionaliteit wat niet standaard meegeleverd wordt bij een Content Management Systeem. Dit kan een Contactformulier zijn, een mooie product slider op de homepagina, of juist wat meer instellingen voor de vindbaarheid in Google. Er zijn een groot aantal aspecten die komen kijken bij een website, je wilt wellicht ook advertenties serveren, en de website statistieken willen bijhouden. En ga zo nog maar even door. Je kunt dus met Plug-ins deze functionaliteit die je mist nog toevoegen. Dit heeft echter wel een maar, meer plug-ins betekend namelijk ook meer zaken die je bij dient te houden qua updates. En dat je hier vaak vertraging op terugziet zodra je plug-in lijst groeit. Er zijn namelijk met meer plug-ins meer zaken die op vrijwel elke pagina op je website ingeladen worden. Een grote plugin lijst kan ook conflicten met elkaar opleveren. Houdt dit dus altijd binnen de perken en krabbel nog even twee keer achter je hoofd voordat je een nieuwe plug-in installeert.

Aan de slag met jouw Content Management Systeem

Mocht je nu nog twijfelen tussen een Content Management Systeem dan kan je altijd even bij ons op de chat komen, we helpen je graag verder in het maken van de keuze. We kunnen je hierin goed voorlichten aangezien we met vrijwel elk Content Management Systeem in contact zijn gekomen als webhosters. En je de pros en cons kunnen aanwijzen die je wellicht over het hoofd ziet.

Er bestaan ook aparte systemen die gebruikt kunnen worden voor het maken van een Webshop, en het bijhouden van administratieve zaken. Er hoeft dus niet met een Content Management Systeem perse een blog gemaakt te worden zoals dit eerst bijvoorbeeld met WordPress de intentie was. Maar er zijn ook vele andere websites mee te maken. Kijk eens in onze kennisbank en probeer eens een CMS uit door het te installeren op een subdomein. Die zijn makkelijk aan te maken met onze totaal hosting pakketten. 

Start nu ook jouw website met een Content Management Systeem bij MijnHostingPartner.nl voor het snelste en voordeligste resultaat.