Webhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nl

Reseller webhosting MijnHostingPartner

Reseller webhosting MijnHostingPartner
MijnHostingPartner

Reseller webhosting MijnHostingPartner

Reseller webhosting

Wanneer je je eigen website hebt of geïnteresseerd bent in wat er allemaal omgaat op het wereld wijde web, dan is de kans groot dat je wel eens van reseller webhosting hebt gehoord. Omdat het voor velen niet helemaal duidelijk is wat nu het verschil is tussen normale webhosting en reseller webhosting, willen we graag in dit artikel duidelijk maken wat reseller webhosting nu precies is, en hoe het jouw bedrijf of persoonlijke site kan helpen.

Wat is reseller webhosting?

Reseller webhosting is een vorm van webhosting. Normaal gesproken verkoopt (of ‘verhuurt’) de webhosting provider schijfruimte aan haar klanten die een website hebben. Deze klanten gebruiken deze ruimte dan om hun website op te bouwen en te beheren. Bij reseller webhosting komt er nog een derde partij aan te pas. De naam zegt het eigenlijk al een beetje: de derde partij koopt ruimte bij de webhosting provider – om deze weer door te verkopen aan klanten met een website. Vaak zie je dat deze bedrijven webdesign of andere services voor websites leveren.

Reseller webhosting is dus eigenlijk niets meer dan de doorverkoop van schijfruimte die nodig is voor een website. Je kunt het misschien het beste vergelijken met de relatie tussen een groothandelaar en een retailer. De groothandelaar leaset de ruimte aan de retailer, die weer op zijn beurt de ruimte aan zijn klanten aanbiedt.

Hoe gaat reseller webhosting in zijn werk?

Een webhosting provider beschikt over enorm veel schijfruimte voor websites. Vaak kunnen klanten ook zelf bij de webhosting provider hosting kopen. Om meer klanten te bereiken geeft de webhosting provider andere (vaak kleinere) bedrijven de mogelijkheid om zelf klanten te benaderen. Wanneer de klanten zaken doen met de reseller, krijgen zij hetzelfde eindproduct als de klanten die direct zaken doen met de webhosting provider, maar vaak met nog extra services vanuit de retailer.

Dit geeft veel voordelen voor de klant. Want, stel je voor: je hebt een lokaal bedrijf waar je al enkele jaren druk mee bezig bent. Je wilt een website voor je onderneming om meer mensen te bereiken. Nu kun je direct naar de webhosting provider gaan voor je website, maar wat dan? Je hebt waarschijnlijk niet heel veel verstand van het opzetten van een website – laat staan de tijd ervoor…

Dit is waar reseller webhosting het verschil kan maken. Je kunt namelijk naar een reseller gaan die zich ook specialiseert in webdesign. Hij kan ervoor zorgen dat je niet alleen de benodigde ruimte en hosting krijgt voor je website, maar hij kan ook je site inrichten, zorgen voor geoptimaliseerde webteksten en nog veel andere opties. Uiteraard rekent hij daar ook een meerprijs voor, maar die valt in het niets vergeleken met het gemak wat jij daarvoor terug krijgt!