Webhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nl

Sitemap toevoegen

Sitemap toevoegen
MijnHostingPartner

Sitemap toevoegen

Is een Sitemap belangrijk?

Een sitemap is een verzameling  van jouw gehele website op linkbasis. Het is belangrijk om dit te maken voor jouw website zodat je makkelijker door kan geven aan zoekmachines waar al jouw pagina’s en inhoud staat. Zie het als een inhoudsopgave van een boek, maar in plaats van hoofdstukken zie je alle links van je site.

 

De voordelen van een Sitemap

Google indexeert websites met een sitemap  tot wel 5 keer sneller dan websites zonder een sitemap.xml. Dit zorgt ervoor dat je dus sneller jouw wijzigingen op zoekmachine resultaten hebt staan en dat je meer resultaten kan verwachten.

Alle zoekmachines die sturen met intervallen crawlers rond over het internet, deze crawlers zie je altijd verschijnen in je statistieken van je website. Hou dit bij hoe vaak hij langs je website komt.  Deze crawlers zoeken naar je sitemap.xml op je hosting om jouw pagina zo goed mogelijk te indexeren voor hun zoekresultaten.

 

Hoe maak je een Sitemap?

Een sitemap maken kan op verschillende wijzen. In ieder geval kan dit bestand toegevoegd worden direct in de wwwroot van je website met de naam :   sitemap.xml

Vervolgens kan aan de robots.txt het volgende worden toegevoegd:

Host:  mijnhostingpartner.nl

Sitemap:https://www.mijnhostingpartner.nl/sitemap.xml

De inhoud is vervolgens zelf in te vullen met alle links. Om gemakkelijk een Sitemap aan te maken kan dit op verschillende manieren. Zo zijn er voor WordPress webhosting en Joomla hosting plug-ins te installeren die het voor je doen. Ook zijn er een aantal gratis online tools zoals:

https://www.xml-sitemaps.com/

Die het gemakkelijk voor je genereren. Hou dit altijd wel bij wanneer je nieuwe pagina’s toevoegt. Kijk ook goed naar de instellingen die je op kan geven, prioriteit en frequentie zijn belangrijke punten. Je homepagina is wijs om de hoogste prioriteit te geven. 1.0

Sitemap is aangemaakt, wat nu?

Na het aanmaken van de sitemap is het belangrijk om hem hierna aan te melden bij het Google search console. Dit zorgt ervoor dat Google weet waar hij moet zoeken en dat dit in goede banen wordt beleid.

Als je het sitemap.xml goed bijhoudt dan kan dit veel verschil maken in je website ranking  binnen de zoekmachines. We raden dus iedereen aan om het bestand aan te maken om je resultaten te verbeteren.