Webhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nl

Minder bezoekers op een website problemen vaststellen

Minder bezoekers op een website problemen vaststellen
MijnHostingPartner

Minder bezoekers op een website problemen vaststellen

Een website staat op valt met de hoeveelheid bezoekers die hij ontvangt. Om vast te stellen waar dit door verzaakt wordt zijn er een aantal zaken langs te lopen en op te pakken. Laten we in dit artikel kijken wat er gedaan kan worden om dit weer omhoog te krikken. 

Bezoekers op een website zorgen ervoor dat je meer kans maakt op conversies, des te meer bezoekers des te meer verkopen of gewenste acties op een website. Het is natuurlijk niet een 1 plus 1 som die je kan maken, echter komt het hier wel op neer dat meer bezoekers op een website webhosting  ervoor zorgen dat je meer verkoopt. Hier kunnen een groot aantal redenen aan vast zitten waardoor je minder verkeer ontvangt. Om dit soms op te lossen is vaak een hoop werk nodig om weer recht te trekken. In dit artikel leggen we uit wat enige oorzaken kunnen zijn, en hoe je dit weer zo snel mogelijk omhoog weet te kunnen krijgen. 

Minder bezoekers via organisch verkeer

Organisch verkeer of verkeer van je website uit verschillende zoekmachines zoals Google, Bing en DuckDuckGo kan een groot aandeel vormen van je bezoekers naar een website. Het maakt niet uit wat voor website je hebt, zolang je hier producten of informatie aanbiedt waarnaar gezocht wordt kan hier organisch verkeer uit ontstaan. Dus naar een blog website, je freelancer website waar je jouw diensten toelicht, een bedrijvenwebsite of een webshop. Organisch verkeer is vaak een goede investering om werk in te steken. Hierin betaal je namelijk niet direct op basis van weergave of klik basis. En kan je met bijzonder goede termen ranken in de zoekmachines. Mits je de juiste strategie gebruikt. Er zijn een aantal veel voorkomende redenen voor het kelderen van jouw organische zoekresultaten. 

  • Een concurrent kan een betere pagina hebben gemaakt die boven degene van jouw staat. 
  • Met een Google Update kan het voorkomen dat jouw resultaten kelderen door het gebruik van minder kwalitatieve backlinks en praktijken. 
  • De snelheid of veiligheid van jouw website is een probleem mee waardoor de pagina’s uit het zoeknetwerk worden geschrapt.

Een onschatbare tool die gebruikt kan worden voor het vaststellen van problemen is Google Search Console, hierin kan je zien wat voor redenen er aan vast kunnen zitten met de website. En hoe je deze kunt oplossen of verbeteren. Natuurlijk volgt er geen uitgebreid stappenplan voor jouw specifieke website hosting Maar wel kan je met deze meldingen verder sporen wat eraan gedaan dient te worden om de resultaten te verbeteren. 

Verder heeft dit ook vaak als reden dat er al een geruime tijd geen nieuwe content op de website is geplaatst. Met nieuwe content geef je een signaal uit naar zoekmachines dat er ook reden is om gebruikers te blijven sturen. Een maandelijks, wekelijks of dagelijks item op je website kan het verschil maken tussen wel of niet ranken voor bepaalde termen. 

Minder bezoekers vanuit advertenties 

Dit kan natuurlijk een eenvoudige reden hebben, er wordt dan vaak minder geadverteerd voor een website. Adverteren is om deze directe reden populair voor bedrijven om te gaan gebruiken. Met een bepaald budget zijn er een x aantal bezoekers op je website. Die gelijk op de pagina’s terecht komen die je wenst. Bijvoorbeeld een landingspagina voor een bepaalde actie.

Wanneer je hetzelfde budget gebruikt als eerder en je ontvangt minder bezoekers, dan is er vaak wat aan de hand met de kwaliteit van de advertentie. Google heeft hier een aantal richtlijnen voor en deze kunnen geraadpleegd worden. Ook is er contact op te nemen met het advertentie netwerk. Zeker Google heeft een leger aan medewerkers die je hierin kunnen helpen. Wanneer je persoonlijker contact wilt voor een bepaalde campagne dan kan je ook eens kijken naar onze diensten die wij hiervoor aanbieden bij MijnWebdesignPartner.nl. Naast organische resultaten boeken kunnen we je ook uitstekend helpen met adverteren voor  jouw website. 

Minder bezoekers vanuit Sociale Media

Om vast te stellen waarom je minder interactie en bezoekers hebt vanuit Sociale Media kan je eerst kijken naar de interactie en weergaven van jouw laatste posts. Sociale Media zeker is een kwestie van actief zijn en veel posten om deze interactie te blijven houden. Wanneer je ziet dat de interacties teruglopen op je Sociale Media posts dan zal dit vaak een geval zijn van meer posten, meer reageren op gebruikers en berichten, en meer hashtags etc. te gebruiken om meer mensen aan te spreken. 

Minder bezoekers vanuit direct of email verkeer

Direct verkeer is vaak lastig vast te stellen waar deze bezoekers vandaan komen, om te kijken wat hier de reden voor is kan je ook kijken naar jouw eerdere resultaten. Als je bijvoorbeeld ziet dat een bepaalde pagina altijd hoog scoort in direct of email verkeer en hierna afloopt. Dan kan het zijn dat dit simpelweg niet meer vermeld wordt op een andere bron zoals Sociale Media of een website. Of dat hier dus niet meer in gedeeld wordt. 

Direct verkeer is altijd vast te stellen door de pagina zelf te analyseren en te kijken welke bezoekers dit precies zijn. Is dit bijvoorbeeld uit een bepaalde regio, of bron. Enzovoort. Hier is dan altijd nog wel te achterhalen uit welke bron dit verkeer kwam. 

We hopen dat je met deze tips ook vast kunt stellen waardoor je minder bezoekers ontvangt op je website, en dit natuurlijk weer kunt terugdraaien! Maak gebruik van de snelste hosting bij MijnHostingPartner.nl om in ieder geval 1 onderdeel al uit te sluiten.