Webhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nl

Google Search Console toevoegen

Google Search Console toevoegen
MijnHostingPartner

Google Search Console toevoegen

Een website toevoegen aan Google Search Console is een makkelijke stap, dit proces leggen we in deze blog post wat nader uit. En wat je allemaal met Google Search Console kan. 

Met Google Search console heb je vele voordelen voor jouw als webmaster. Je kunt zien welke pagina’s het beste presteren en waar nog verbetering uit te halen valt. Zo kan je met een website groeien en stappen maken tot verbetering. Het enige wat je nodig hebt bij het aanmaken van Google Search Console is een Google account en toegang tot het Control panel van MijnHostingPartner.nl om te zorgen dat de nodige aanpassingen gemaakt kunnen worden. Als je over een Google Drive account of Gmail account beschikt dan heb je al een Google account. 

Wat zijn de mogelijkheden van Google Search Console?

Wat je precies kan inzien in Google Search console is waar bezoekers je op vinden binnen de zoekmachine van Google. Ook Google Discover is hiermee in te zien. Google Discover zijn de aanbevolen artikelen om te lezen die je in kan zien op een Android telefoon of als je gebruikmaakt van de Google Chrome browser op diverse apparaten. Als je website voldoet aan de eisen kan je ook daar verschijnen om verkeer binnen te halen. 

Verder heb je inzicht in mogelijke fouten en verbeteringen die Google aanraadt om te maken, zoals het sneller maken van jouw website en fouten waardoor een bepaalde pagina niet gecrawled kan worden door de Google Bot. Dit helpt je dan snel om de fouten te verhelpen en vervolgens aan te geven dat dit opgelost is. Zo verschijn je meer in de zoekresultaten en geeft positieve signalen af aan Google waardoor je beter en sneller kan groeien met je website. 

Voordelen van het toevoegen aan Google Search Console

Er zijn dus een aantal flinke voordelen aan het toevoegen van Google Search Console aan je website. Dit kan je als aanvulling op Google Analytics gebruiken, of als stand alone wanneer je wilt voldoen aan een zero cookies website. De data die je uit de combinatie van Google Search Console kunt halen en Google Analytics zorgt ervoor dat je precies weet hoe bezoekers op jouw website komen en waar de meeste successen worden behaald.

Dit zorgt ervoor dat je dus het verkeer van jouw website kunt laten groeien en ook van jouw website een success kunt gaan maken. Content blijft nog steeds een van de of zoniet de grootste factor waar een website een succes mee wordt. Het beantwoorden van een vraag of probleem is namelijk het doel van een groot aantal zoekopdrachten die uitgevoerd worden. 

Maar niet alleen voor informatie content is dit belangrijk, maar ook voor webshops en andere websites is dit belangrijk om te weten. Welke producten scoren het beste in de organische zoekresultaten? En hoe vinden mensen jouw loodgietersbedrijf? Dit kan je gemakkelijk inzien met Google Search Console en je hosting

Naast de eigen website resultaten is ook in te zien welke websites naar jouw website linken. Dit heeft een naam en heet het aantal backlinks van een domein. Niet elke backlink is even waardevol en sommige kunnen zelfs schadelijk zijn voor jouw resultaten. Het is dus zaak dat je hier een oogje op houdt om hier in de gaten te houden welke websites naar jouw linken en of ze dit wel op de juiste manier doen. 

Controle op fouten in de website en het indexeringsproces

Google Search Console werkt in basis met de sitemap.xml van jouw website. Periodiek wordt deze sitemap uitgelezen door Google om te controleren op nieuwe en gewijzigde pagina’s of content. Een sitemap maakt dit proces een stuk gemakkelijker wanneer je al een poos bezig bent met jouw website. Ook kan ervoor gekozen worden om naast de sitemap, ook elke URL handmatig ter controle aan te vragen in Google Search Console. Dit is echter wel een tijdrovend proces. En dient dus vanaf dag 1 dan al toegepast te worden voor de beste resultaten. 

Google Search Console toevoegen

Dit kan je helpen om sneller in de zoekresultaten zichtbaar te zijn. En ook direct mogelijke fouten te ontdekken die je wellicht gemaakt hebt met het maken van de pagina. 

Hoe kan jouw website worden toegevoegd aan Google Search Console?

Een website kan toegevoegd worden aan Google Search Console door in te loggen in jouw Google account op de volgende pagina: 

https://search.google.com/search-console/welcome

Daarna is een website property toe te voegen als Website property, en de verificatie is uit te voeren. We raden aan om dit te doen met de DNS record optie. Dit voegt dan een DNS record toe waarop dit geregeld wordt. Dit ervaren wij als de meest fijne manier om dit uit te voeren. Mocht je een andere manier willen gebruiken dan sta je daar natuurlijk ook vrij in. 

Het txt record is dan over te nemen en onder Domains ->  Domein selecteren ->  Edit DNS zone records  dan vervolgens toe te voegen in het control panel. Als je hierna even een aantal uur wacht daarna zou de verificatie geregeld zijn. 

En dat zijn alle stappen die nodig zijn om Google Search Console toe te voegen. Hou vervolgens de resultaten bij van jouw website en vergelijk weken, maanden en jaren! Bekijk je keywords, backlinks en pagina’s. En verover jouw eigen aandeel van het internet met de stappen die je uit kunt voeren!