Webhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nl

Een webshop beginnen

Een webshop beginnen
MijnHostingPartner

Een webshop beginnen

Een webshop beginnen, waar moet je naast de hosting rekening mee houden?

Deze vraag stellen veel ondernemers zich wanneer ze een webshop willen hosten. Een goede webshop is namelijk van een hoop aantal zaken afhankelijk. Je moet er namelijk voor zorgen dat jouw klanten je kunnen vinden en makkelijk een bestelling kunnen plaatsen. Daarnaast moet je ervoor zorgen dat de persoonsgegevens die jou toe worden vertrouwd met respect en veilig worden behandeld.

Geschikt voor mobiel

Je webshop geschikt maken voor Mobiele apparaten en alle beeldschermformaten is eigenlijk niet meer weg te denken. Zorg ervoor dat je webshop volledig te gebruiken is op diverse apparaten. Let er ook op dat er niet naar een mobiele versie van je website wordt doorgelinked, dit vinden zoekmachines namelijk niet leuk. Dezelfde webshop voor alle apparaten is de gedachtegang. De layout dient responsive te zijn.

Trage webshop

Het optimaliseren van je website hebben we al eerder behandeld in diverse blog posts en kennisbank artikelen. Een trage site zorgt ervoor dat veel potentiële klanten afhaken omdat ze het te lang vinden duren. Er is namelijk vrij weinig geduld op het Internet.

Snelheid is afhankelijk van een groot aantal redenen, hier een korte checklist:

  • Afbeeldingen optimaliseren
  • Gzip en caching gebruiken
  • Denk na over de keuze CMS en programmeer taal.
  • Vermijd onnodige plug-ins, zware thema’s
  • Gebruik SSD hosting

 

Bij MijnWebshopPartner.nl kun je al heel snel online zijn met je webshop. Neem nu gratis een demo pakket!

Slechte Beveiliging

Je dient goed na te denken over de beveilig van je webshop. Je hebt namelijk te maken met betaal en persoonsgegevens waar jij verantwoordelijk voor bent. Betaalmethodes dienen ook in de gaten gehouden te worden en regelmatig updaten is sterk aan te raden. Naast de achtergrond beveiliging is het ook belangrijk om te investeren in een SSL certificaat. Dit straalt vertrouwen uit naar je klanten en zorgt ervoor dat je geen melding krijgt in Chrome en Firefox. Doe je huiswerk en lees rond over welke zaken je moet vermijden of juist moet toepassen.

Keuze eCommerce CMS

De keuze die je maakt voor CMS is ook belangrijk. Wij raden altijd aan om er een paar uit te proberen op subdomeinen. Zo kan je bijvoorbeeld nopCommerce hosting installeren en Prestashop of Woocommerce uitproberen. Maak een lijstje jouw voor en nadelen en maak je keuze voor je webshop.

Slechte product beschrijvingen, niet goed kunnen zoeken

Als laatste punt is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de content van je webshop goed op orde is. Voornaamste is dat je de tijd neemt om unieke product beschrijvingen te maken die zowel pakkend zijn voor je klanten als zoekmachines. Als je een laars probeert te verkopen en er staat alleen maar de kleur bij dan voegt dit niet zoveel toe. Dit helpt ook met het zoeken naar producten.

Zorg ook voor frisse content op je website, zoals blog posts of een leuke actie pagina.

We hopen dat je hiermee een stapje verder kan komen!