Webhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nl

301 vs 302 redirect

301 vs 302 redirect
MijnHostingPartner

301 vs 302 redirect

301 en 302 redirect welke gebruik je?

Een website doorlinken of doorsturen gebeurd vaak en op veel verschillende manieren. Wanneer je bijvoorbeeld een domeinnaam met hosting registreert dan is het belangrijk om een aantal variaties ook te registreren. Dit is niet alleen handig om je domein en dus je merk te beschermen maar ook om een eigen netwerk op te bouwen om hoger te komen in de ranking.

Een website doorlinken kan zoals vermeld op meerdere manieren. De meest gebruikte wijzen zijn 301 en een 302 redirect. Dit wordt ingesteld via het control panel of rechtstreeks in het web.config bestand.   Het verschil tussen die twee is dat een 301 een permanente redirect aanmaakt op de URL  en een 302 een tijdelijke redirect wordt aangemaakt.  De keuze tussen die twee manieren kan gemaakt worden op basis wat je nodig hebt.  Het is belangrijk om dit op de juiste wijze toe te passen aangezien dit een positief of een negatief effect kan hebben op je uiteindelijke zoekmachine resultaten.

301 redirect

Een 301 redirect wordt voornamelijk aangeraden wanneer je de ranking van je oude site op de webhosting wilt behouden. Als gevolg van een 301 gaat de zoekmachine je nieuwe website indexeren met ook behoud van de oude ranking. Zo kan je ook weer makkelijk wisselen zonder veel schade aan te brengen aan de individuele ranking tussen de twee sites.

302 redirect

Wordt afgeraden om te gebruiken met SEO, dit heeft namelijk als gevaar dat de oude website niet meer geïndexeerd wordt door de zoekmachines. Met een compleet nieuwe domeinnaam dan kan dit wel. Echter als er bestaande backlinks voor de  oude site bestaan dan kan dit een negatieve impact hebben voor je resultaten.

Het komt erop neer dat je voor SEO beter een 301 redirect kan gebruiken. 302 kan je beter vermijden voor SEO praktijken.

Om een 301 in te stellen binnen het control panel kan je onder websites het op de volgende manier redirecten. Met de optie “Enable permanent redirect “ maak je een 302 aan, zonder een 301. Laat deze functie dus uit gevinkt.

301 vs 302 redirect

 

We hopen dat je nu beter het verschil weet tussen de twee manieren. Mocht je verder nog vragen hierover hebben dan weet je ons als webhost te vinden via de online chat en het ticketsysteem.

Succes met de optimalisatie van je website!