Pico Hosting

Pico Hosting

Illustratie door Webdesign

Pico Hosting

Bij MijnHostingPartner.nl hebben we de laatste tijd lopen experimenteren met "Flat File" content management systemen, dit zijn systemen die geen database gebruiken en daardoor heel licht en snel zijn. Dit kan allemaal voordelen hebben als je bijvoorbeeld een simpele blog website hebt, zo kun jij gemakkelijk en snel nieuwe pagina's maken en live zetten zonder dat je een installatie hoeft uit te voeren in de meeste gevallen.


Flat File Systeem

Deze term heb je vast al vaker langs horen komen, maar wat is het precies? Een Flat File systeem is simpel weg gezegd een systeem dat geen database gebruikt dit is dus ideaal voor simpele website's zoals blogs. Waarom dit zo goed werkt voor dit soort blogs is omdat dit blogs over het algemeen geen database gebruiken in deze Content Management Systemen waardoor jij snel het CMS kan installeren. Dit systeem heeft niet alleen impact op het installeren maar ook op de snelheid van jou website. Omdat het geen database gebruikt zal het daardoor ook sneller inladen op je webhosting voor optimaal gebruikers gemak. Het mooie aan Pico CMS is dat het geen installatie nodig heeft waardoor je vrijwel direct aan de slag kan met je website! Enkele alternatieven hiervoor zijn bijvoorbeeld ook het Grav CMS hosting. Wil je toch voor een Content Management Systeem gaan met een robuuste database dan kan je het beste kiezen voor een Umbraco hosting oplossing.


Plugins & thema's


Een ander groot voordeel van Pico CMS dat het ook uit te breiden is met plugins en thema's hierdoor kun je een mooi thema kiezen en je website uitbreiden met plugins voor jou hostingDe reden dat hier thema's en plugins voor gemaakt worden is omdat Pico een open source content management systeem is. Dit betekent dat je de code van het programma gewoon kunt downloaden en eventueel aanpassen als je een web developer bent is dit hartstikke leuk om mee te spelen. Omdat het open source is het overigens wel aan te raden om een paar extra stappen te nemen voor de beveiliging van jou site.
De reden hiervan is omdat het open source is kan iedereen bij de code, ook kwaad willende mensen. Die kwaadwillende mensen kijken dan in de code om er achter komen waar lekken in zitten en op die manier kunnen ze jou site binnen komen. Daarom is het belangrijk om altijd bij te blijven met updates van het CMS.
Als je dit gedaan hebt ben jij helemaal klaar om gebruikte te maken van Pico bij MijnHostingPartner.nl!