Webhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nl

Nieuwe website hosting kosten

Nieuwe website hosting kosten
MijnHostingPartner

Nieuwe website hosting kosten

Nieuwe Website Kosten

Steeds meer mensen willen hun eigen website. Of het nu gaat om een persoonlijke website, waarop zij hun gedachten kwijt kunnen. Of om een website voor hun onderneming, waarop ze nieuwe klanten kunnen winnen, uitleggen wat ze precies te bieden hebben of hun naamsbekendheid vergroten. De mogelijkheden met een website zijn namelijk eindeloos. Wie weet heeft over 10 of 20 jaar wel iedereen zijn eigen website, net zoals vrijwel iedereen nu social media gebruikt. Maar in tegenstelling tot social media is een website hosting niet gratis. Vandaar dat we hier antwoord geven op de vraag “Wat gaat een nieuwe website eigenlijk kosten?”

Met welke kosten moet je rekening houden?

Wanneer je een website wilt opzetten, moet je rekening houden met een aantal verschillende kosten. Deze zijn onder te verdelen in twee verschillende categorieën, welke elk ook weer onder te verdelen zijn. De nieuwe website kosten zijn als volgt:

  • Verplichte kosten

  • Optionele kosten

Als je een website wilt installeren zijn er een aantal kosten die je moet maken – dit zijn de zogenaamde verplichte kosten. Om te beginnen moet je een domeinnaam kopen. Dit kost over het algemeen tussen de € 2,50 en € 20, afhankelijk van de gebruikte extensie. Belangrijk om te weten is dat dit de nieuwkosten zijn, wanneer iemand anders de domeinnaam al heeft gekocht die jij wilt, dan zul je direct met de eigenaar in onderhandeling moeten gaan. De prijs ligt dan net zo hoog als wat deze ervoor vraagt. In sommige gevallen kan dat wel gaan om miljoenen euro’s (denk bijvoorbeeld aan de verkoop van toys.com of internet.com in 2009).

Naast de aanschaf van de domeinnaam zijn er ook nog herhalende kosten die moeten worden meegenomen voor het totaalplaatje van nieuwe website kosten. Denk hierbij aan de webhosting kosten per jaar worden gerekend en het verlengen van de domeinnaam (dit gebeurt jaarlijks). Deze kosten zijn afhankelijk van het hosting pakket dat je gebruikt en bij welke hosting provider je zit. Maar over het algemeen kost webhosting tussen de € 36 en € 144 per maand voor beginnende websites die weinig extra’s nodig hebben. Bij MijnHostingPartner.nl heb je al voor € 23,94 per jaar alles bij elkaar, domein registratie en hosting zit er dan standaard bij in.

Dus – hoeveel gaat een nieuwe website kosten?

Nu dat we alle verplichte kosten behandeld hebben, kunnen we eindelijk antwoord geven op de vraag “Hoeveel gaat een nieuwe website kosten?” Om hier een duidelijk antwoord op de geven moeten we eerst een aantal zaken op een rijtje zetten:

  • Domeinnaam: eenmalig € 15

  • Hosting: gemiddeld pakket - € 6 per maand

  • Verlengen domeinnaam - € 15 per jaar

  • Bij MijnHostingPartner.nl : € 23,94 per jaar

Wanneer we dit bij elkaar op tellen kun je ervan uitgaan dat het minimale wat een website per jaar kost zo’n € 23,94 per jaar is. En laten we eerlijk zijn, voor de kans om je gedachten of bedrijf met de hele wereld te delen, is dat toch niets?