Webhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nl

Hoe kies ik een goede zakelijke domeinnaam?

Hoe kies ik een goede zakelijke domeinnaam?
MijnHostingPartner

Hoe kies ik een goede zakelijke domeinnaam?

Hoe kies ik een goede zakelijke domeinnaam?

Wanneer je bedrijf aan het starten bent dan begint het vaak bij een merknaam. Bij je merknaam dien je ook in de gaten te houden of jouw domeinnaam hierbij ook nog vrij is. Een onderneming zonder website heeft het vandaag de dag namelijk steeds lastiger. Dit komt omdat iedereen direct informatie wil en gelijk toegang hiertoe heeft. Een website is daarom het visitekaartje van je bedrijf.

Naast je website hosting is je domeinnaam dus erg belangrijk, raadzaam is om hier dus even de tijd voor te nemen en te brainstormen over de beste keus. Maar waar dien je in je achterhoofd rekening mee te houden? Dat gaan we in deze blogpost behandelen doormiddel van 6 punten.

1 Kort en makkelijk houden

We zien het vaak voorkomen met nieuwe hosting registraties, een ontzettend lang domeinnaam wat 2 keer gelezen moet worden voordat je inziet wat er staat. Als je dit aan je toekomstige klanten dagelijks 50 keer moet herhalen dan is het belangrijk dat het domeinnaam kort en krachtig is.

2 Gebruik je bedrijfsnaam

Na het brainstormen over je bedrijfsnaam kan je gelijk kijken naar het domeinnaam. Je moet alleen rekening houden met de volgende punten voor je domeinnaam registreren.

3 Voorkom verwarring

Gebruik geen verwarrende termen of cijfers in plaats van woorden in je domeinnaam. Dus niet 4you.nl of een soortgelijke vergelijking. Dit kan ook minder professioneel overkomen aan je toekomstige klanten.

4 Denk na over de domein extensie

Zoals eerder behandeld in meerdere blog posts is het belangrijk om goed na te denken in welk land je de diensten gaat aanbieden. Wanneer je in Nederland je diensten gaat aanbieden dan is het belangrijk om voor een .nl domein te gaan. Als je wereldwijd diensten aan gaat bieden dan is een .net of .com domeinnaam de meeste gekozen keuze. Dit zorgt voor meer herkenning en zelfs vertrouwen.

5. Zoekmachine

Met het registreren van een zakelijk domeinnaam is het belangrijk om ervoor te zorgen dat het domeinnaam ook kans heeft om snel te stijgen in de zoekresultaten. Dit doe je door sleutelwoorden te verwerken in het domeinnaam.

6 Beperk je niet tot een domeinnaam

Het is niet noodzakelijk om je te beperken tot 1 domeinnaam. Wanneer je en in Nederland en in andere landen je diensten wilt aanbieden dan kan je ook de andere landextensies erbij registreren. Ook het meervoud is belangrijk om vast te leggen. Zoals tassen.nl of schoenen.

Registreer nu je domeinnaam bij MijnHostingPartner.nl!

Bronvermelding:

https://www.sidn.nl/downloads/brochures/Hoe+kies+ik+een+goede+zakelijke+domeinnaam+.pdf