Webhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nl

Mijn Site is gehackt wat nu

Mijn Site is gehackt wat nu
MijnHostingPartner

Mijn Site is gehackt wat nu

Mijn Site is gehackt wat nu?

 

Het kan gebeuren, je gaat naar je website en opeens slaan er allemaal alarm bellen af van je Virus beveiliging. Of je wordt door verzonden naar een site die Malware verspreidt. Dat is natuurlijk heel vervelend en best wel eng, want wat nu? Je inkomsten en website zijn niet meer bereikbaar en je maakt enige klanten die naar je zoeken gelijk kwijt.

 

Er wordt vaak fout gezegd dat de server gehackt is, dit is in geen van de gevallen sinds 2008 tot nu aan de orde. MijnHostingPartner.nl zorgt er namelijk voor dat alle hosting spaces genesteld zitten in hun eigen omgeving. Zo bestaat er dus geen kans dat een gehele server met een virus of Malware geïnfecteerd is. Wat in vrijwel alle gevallen voorkomt is dat een PHP site van WordPress hosting of Joomla hosting geïnfecteerd is met Malware door het lukraak aanzetten van schrijfrechten en het niet up to date houden van je website. Dit is vragen om problemen.

 

Stap nummer 1 is altijd een complete scan uitvoeren op je lokale PC!

 

Maar nu de oplossing. Je hebt 3 opties.

 

Optie 1 Restore een backup

Restore een backup van je webhosting voor de situatie.

Klinkt misschien makkelijk maar dan weet je zeker dat alles weer goed teruggezet wordt. Een backup kan op verschillende wijzes gemaakt worden, alleen van de database is in de meeste gevallen niet voldoende. Wanneer je namelijk een WordPress of Joomla site hebt dan zijn vaak veel bestanden in de wwwroot overschreven met Malware. Maak gebruik van onze backup tool in het control panel of een scheduled task.

 

 

Optie 2 Schoonmaken

Indien je geen backup hebt gemaakt dan wordt het wat lastiger. De bestanden zullen handmatig schoongemaakt moeten worden. Het is makkelijk om in de filemanager in te zien op welke data de bestanden zijn aangepast voor het laatst, op die manier is snel te zien welke bestanden geïnfecteerd zijn. Vaak staat de Malware bovenaan of onderaan, echter is dat geen vaste regel. Als je een WordPress site hebt dan kan je het beste de “kale” Wordpress files ernaast houden om te vergelijken.

 

Optie 3 Begin met een schone lei

Wanneer je er niet uitkomt of er stond nog niks van waarde op je site dan is als laatste optie de site gewoon te verwijderen en opnieuw te beginnen. Dan weet je zeker dat er niets meer tussenzit wat kwaad kan doen.

 

Optie 4 Laat ons de werkzaamheden uitvoeren

MijnHostingPartner.nl kan ook de werkzaamheden voor je uitvoeren om de site te herstellen. Wij kunnen de website herstellen, of een backup terugzetten vanuit de server image backups. Deze werkzaamheden brengen echter wel kosten met zich mee aangezien wij hier ook tijd mee kwijt zijn.  Het is vooraf lastig in te schatten hoelang wij hier mee bezig zijn. Maak een ticket aan wanneer je hier gebruik van wilt maken. Dan wordt een inschatting gemaakt.

 

 

Gebruik de kennisbank

Gebruik de volgende artikelen om je verder te helpen met het herstellen en het toepassen van bovenstaande stappen:

https://www.mijnhostingpartner.nl/client/knowledgebase/36/Backup