Webhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nl

Bijna 4500 nep winkels offline gehaald

Bijna 4500 nep winkels offline gehaald
MijnHostingPartner

Bijna 4500 nep winkels offline gehaald

In 2019 heeft het SIDN bijna 4500 nep winkels offline gehaald.Dit hebben ze voor elkaar gekregen dankzij een zelflerende detectietool die ontwikkeld is door SIDN Labs.

Hiermee worden Nederlandse domein registraties continue gescand.Er wordt hierbij gezocht naar eigenschappen die wel vaker voorkomen bij nep webwinkels.

Je kan hierbij bijvoorbeeld denken aan geen contact mogelijkheid, geen KVK nummer, geen reviews, verdachte domeinnamen enzovoort.Deze zelflerende tool blijkt heel goed te worden, het haalt namelijk een zekerheid percentage van 79,3 procent.

Hoe herken ik nep winkels?

Het is als consument zijnde natuurlijk ook belangrijk hoe je zelf nep webshops kan herkennen.Je wilt immers niet dat je opgelicht wordt, het is daarom belangrijk om naar een aantal zaken te kijken.

Indien het een webshop is waar geen SSL certificaat op zit dan is het sowieso al af te raden om hiervan te bestellen.Vaak hebben nep webshops ook geen SSL certificaat, controleer hierom altijd of je wel een https verbinding hebt.

Ook is het belangrijk om goed op de contact gegevens te controleren.Vaak hebben nep webshops namelijk hier geen contact gegevens of staan of contact gegevens die niet kloppen.

Ook is het aan te raden om het bedrijf op te zoeken op Google.Dit soort nep web winkels staan namelijk nooit bij Google geregistreerd als bedrijf zijnde, ook zal je zien dat hier weinig resultaten naar boven komen.

Hoe bescherm ik mijn eigen winkel

Als je een eigen web winkel en daarbij bijbehorende Hosting hebt wil je natuurlijk ook dat die goed beschermd is.Je kan hiervoor allemaal verschillende maatregels nemen maar het aller belangrijkste is wellicht het SSL certificaat.

Zo kan je je bezoekers een veilige verbinden bieden waardoor ze direct kunnen zijn dat dit een betrouwbare website is.Dit wekt voor jou potentiële klanten ook direct vertrouwen op bij je bezoekers.

Ook is het belangrijk om een sterk wachtwoord voor je admin account te gebruiken.Kwaadwillende gebruikers kunnen hier namelijk gemakkelijk binnen komen als het wachtwoord te simpel is.

Ze kunnen dan je hele webshop omgooien of de betaal gegevens aanpassen op je website.Dit zorgt er voor dat de klanten het bedrag naar de kwaad willende gebruiker over gaan maken in plaats van jou zelf.

Ook is het een goed idee om je admin pagina te verbergen door bijvoorbeeld de link aan te passen.Je kan dit gelukkig makkelijk doen door middel van een plug-in.

Mocht je hier verder nog vragen over hebben dan kan je altijd kijken of er een chat medewerker beschikbaar is.Indien er niemand op de chat aanwezig is dan kan je het beste een ticket richting de helpdesk aanmaken.