Webhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nl

Top 4 Wordpress plugins uitgelicht

Top 4 Wordpress plugins uitgelicht
MijnHostingPartner

Top 4 Wordpress plugins uitgelicht

Top 4 Wordpress plugins uitgelicht om gelijk te installeren.

Top 4 Wordpress plugins uitgelicht

We krijgen vaker de vraag na een Wordpress installatie wat nu goede plugin's zijn om direct te gebruiken op de Wordpress webhosting van MijnHostingPartner.nl. Er zijn natuurlijk een tal van plugins die beschikbaar zijn voor Wordpress, daarom hebben wij een aantal plugins uitgelicht waaarmee je direct kan beginnen.

Wordpress SMTP mail plugin

Als eerste is het belangrijk dat je kunt mailen met je Wordpress site. MijnHostingPartner.nl heeft op elke Wordpress webhosting server standaard de PHP mail functie geblokkeerd. Dit doen wij om veiligheidsredenen voor zowel jouw mail account als van andere klanten. Wat wij vereisen om te mailen op de Wordpress website is Authenticated SMTP. Oftewel bevestiging dat jij het ook echt bent voordat er gemaild kan worden. Dit is met de plugin WP-Mail-SMTP zo ingesteld. Dit zorgt ervoor dat al het mailverkeer door de juiste banen wordt geleid. Hoe je dit kan instellen kan gelezen worden in het volgende artikel:

Uitgaande mail instellingen Wordpress

BackUpWordpress

Is een plugin die erg verstandig is om te hebben en wat ervoor zorgt dat je met een gerust hart kan slapen, wetend dat je Wordpress site veilig is. Deze plugin maakt namelijk een automatische backup van je database en zorgt ervoor dat dit gelijk naar je email adres verzonden wordt. Deze Wordpress plugin neemt echter niet de website bestanden mee in de backup. Hiervoor kan de tool van het control panel gebruikt worden. Deze maakt een backup van je gehele webhosting space en slaat dit op in een map naar keuze. Voor hulp bij deze plugin en het control panel hebben wij ook een onderbouwend artikel geschreven:

Backup maken van je Wordpress database

Wordpress Super Cache

Is een plugin die de Wordpress website het eerst aanbiedt in een Statisch HTML format, wanneer een bezoeker daarna andere pagina's aanklikt worden de rest van de achterliggende zwaardere code pas opgeroepen. Zo heb je de snellere laadtijden bij het eerste inladen van je Wordpress website. Dit is gunstig voor betere zoekmachine resultaten en gebruikerservaring van je bezoekers. Voor meer informatie over het versnellen van je Wordpress hosting dan kan je het volgende artikel er ook nog bij pakken.

Hoe kan ik mijn Wordpress site versnellen?

Contact form 7

Een naar wens in te richten contact formulier is natuurlijk niet te missen op veel sites. De oude pop up naar een mail programma wordt vaak ervaren als niet prettig door gebruikers. Een contact formulier kan aangepast worden naar jouw wensen, meer velden wanneer dit nodig is of juist zo weinig mogelijk. Dit is verder helemaal zelf aan te passen.

Deze plugin is direct te vinden in de Wordpress admin en vereist ook de SMTP plugin.