Webhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nl

Open Web Analytics

Open Web Analytics
MijnHostingPartner

Open Web Analytics

Open Web Analytics

Als je een mooie website hebt gemaakt dan wil je natuurlijk bijhouden hoe jouw bezoekers met je site omgaan. Dit kan je doen door de activiteit bij te houden via Analytics. Er zijn meerdere programma"s waarmee je dit kan doen. De bekendste hiervan is Google Analytics. Dit is gratis te gebruiken maar is niet iets wat je zelf in de hand kan hebben op jouw hosting.

Het blijft namelijk eigendom van Google en de bron code is verder niet in te zien. Voor klanten die hun hosting en statistieken graag zelf in de hand houden zijn er alternatieven beschikbaar. Open Web Analytics is een alternatief wat open source is en fijn om te gebruiken.

Installatie van Open Web Analytics

De installatie van Open Web Analytics op jouw Hosting is een gemakkelijke opdracht. Het enige configureren wat je hoeft te doen is voor de database. Wanneer je al bekend bent bij MijnHostingPartner.nl is dat kinderspel. Je maakt even een MySQL database aan in het control panel en voert hem in bij de installatie van Open Web Analytics.

De overige stap is het plakken van de javascript code of PHP code tag in jouw website. Dit zorgt ervoor dat hij opgepikt kan worden. Het gemakkelijkst is om Open Web Analytics te installeren in een subdomein. Zo staat dit geheel los van je hoofdsite en heb je alles overzichtelijk. Mocht er nog vragen bestaan over de installatie dan kan je altijd even online op de chat komen.

Het bijhouden van bezoekers

Met de data die je verzamelt over een aantal maanden kan je voor jezelf bepalen wat het beste werkt op jouw website hosting. Een nieuwe pagina die je aanmaakt kan maar in eens populair worden. Met Open Web Analytics kan er gelijk ingezien worden waar het meeste verkeer vandaan komt.

Dit helpt jou om juist te investeren in advertentie mogelijkheden en waar jouw sterke kanten liggen met de zoekmachine optimalisatie. Download nu Open Web Analytics op de volgende link en zet hem op onze webhosting!

Indien je nog vragen heb over Analytics dan kun je altijd kijken of er een chat medewerker beschikbaar is. Mocht er niemand op de chat zijn dan kun je altijd een ticket aanmaken richting onze helpdesk.