Webhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nl

Is er een andere zoekmachine dan Google

Is er een andere zoekmachine dan Google
MijnHostingPartner

Is er een andere zoekmachine dan Google

Google heeft een dominante positie in de wereldwijde zoekopdrachten, dit is al een geruime tijd zo en zo ook nog wel een poos zo blijven. Er zijn echter altijd alternatieven hiervoor geweest, en nu ook zijn er steeds meer interessante zoekmachines erbij gekomen die het op een andere manier doen als Google. Maar toch jouw de gewenste zoekopdrachten te geven. Laten we een kijkje nemen welke zoekmachines er nog meer op de markt zijn dan Google. En welke je in de praktijk ook tegen zal komen op jouw website hosting. Laten we beginnen!

Er zijn altijd al meerdere opties geweest om een zoekopdracht uit te voeren op het internet. Waar eerst de startpagina’s de rol voerden is het al een lange tijd nu gebruikelijk om direct naar bepaalde informatie te zoeken. Google heeft sinds zijn begin een grote rol hierin gespeeld aangezien ze met hun ranking algoritmes en crawlers dit op een complete manier wisten te doen. Completer en gerichter dan concurrenten in die tijd. De rest hierna is geschiedenis, en met termen zoals Googelen nu ook in de Van Dale is het niet meer weg te denken. Er zijn echter verschillende redenen om ook eens een andere zoekmachine te gaan gebruiken. Stel je wilt even een second opinion over een bepaalde zoekterm, of je wilt simpelweg Google als bedrijf en organisatie niet meer ondersteunen vanwege privacy redenen. Met een andere zoekmachine krijg je ook vaak geen persoonlijk aangepaste zoekresultaten zoals je dit wel krijgt met Google. Niet voor elke zoekopdracht zou je dit willen. Voor anoniem zoeken is er dan een andere zoekmachine te gebruiken, of er is even een incognito zoekopdracht uit te voeren via een incognito scherm binnen Google Chrome.

Bing

Bing is de zoekmachine alternatief die het meest bekend is in het westen, en is van Microsoft. Waar Bing eerst een groter marktaandeel had, samen met Internet Explorer, is dit tegenwoordig vervangen door Google. In zowel de browsers als de zoekmachines. Bing heeft echter nog vele gebruikers en valt vaak op door het standaard gebruik in de nieuwe Microsoft Browser, Edge. Hierin staat dit automatisch voor je actief in een nieuwe computer, en niet iedereen kiest ervoor om gelijk de overstap te maken naar een andere browser en zoekmachine. Daarom wordt dit vaak nog gebruikt.Bing maakt gebruik van zijn geheel eigen algoritme om te zoeken, en is dus niet van anderen afhankelijk hiervoor. Later in deze lijst van andere zoekmachines komt dit wel anders voor. 

DuckDuckGo

DuckDuckGo heeft zich sterk gemaakt voor de privacy van de gebruiker, en is een populaire derde keuze voor velen. DuckDuckGo houdt niet jouw persoonlijke data vast bij het gebruiken van de zoekmachine. En kan je dus met een geruster hart gebruiken. DuckDuckGo maakt gebruik van de motor van Bing om hun zoekopdrachten te generen. 

Brave Search

Brave Search is een relatief nieuwe ontwikkeling die uitgekomen is, met als initiatief om ook de privacy optie te zijn. Hiermee is het ook anders dan DuckDuckGo aangezien hier nog de achterliggende motor van Bing voor wordt gebruikt. Brave kan ook gekozen worden voor een browser die de focus legt op privacy, of je wilt gewoon wat snellere websites. Aangezien alle traag makende tracking scripts eruit gefiltreerd worden. 

Ecosia

Ecosia is het groene alternatief die je kunt gebruiken voor het uitvoeren van je zoekopdrachten. Ecosia zorgt ervoor dat er Co2 neutraal gezocht kan worden, en dus hun servers gecompenseerd worden of gedreven worden door groene stroom. En daarbij zamelen ze ook nog in door hun zoekopdrachten om te zetten in bomen planten.Dit is dus wanneer je hier rekening mee wilt houden een van de betere opties om zoekopdrachten uit te voeren. Ecosia gebruikt ook weer de motor van Bing onder de motorkap om hun zoekopdrachten te generen. Met nog een laagje hier bovenop met hun eigen algoritmes zoals ze zelf zeggen. Daarom kunnen de zoekopdrachten hiervan nog wat anders kunnen zijn. 

Welke zoekmachine is jouw keuze? Laat het ons weten via Sociale Media of even op de chat te komen.