Webhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nl

Een pagina voor jouw website maken

Een pagina voor jouw website maken
MijnHostingPartner

Een pagina voor jouw website maken

Een website bestaat uit een hoop losse pagina’s over het algemeen. Met een website eb je namelijk een hoop verschillende soorten pagina’s en content. Dit is ook positief voor het leveren van informatie aan potentiële klanten en bezoekers, en kan ook voor een voorsprong zorgen op andere websites op zoekmachines zoals Google. 

Met een hoop pagina’s kan een website dus meer kans maken om een mogelijke bezoeker over te halen tot een gewenste actie. Het is namelijk niet zo dat een bezoeker al deze pagina’s langs moet gaan om een conversie te verrichten. Idealiter kan een conversie al plaatsvinden op de landingspagina waar de bezoeker op binnenkomt. 

Er zijn een heleboel verschillende manieren om een pagina te maken voor jouw website. Dit is namelijk afhankelijk van het Content Management Systeem wat gebruikt wordt, oftewel de achterliggende techniek voor jouw website. Dit zal bij de meeste webmasters een van de volgende systemen zijn: 

Deze 4 Content Management Systemen zijn het populairst en het makkelijkst in gebruik voor zowel bedrijven als particulieren. Een website die gemaakt is zonder een Content Management Systeem is voor velen niet interessant. Er kan dan namelijk niet op een gemakkelijke visuele wijze even bijvoorbeeld een telefoonnummer op de website aangepast worden. Maar dit dient handmatig in de code bestanden gewijzigd te worden. Met een Content Management Systeem kan je hier wel dit op een gemakkelijke wijze instellen. 

Met een van de 4 Content Management Systemen is het natuurlijk verschillend hoe je een website pagina maakt en publiceert. Maar het komt op hetzelfde neer. Er zijn een aantal belangrijke overwegingen die je gelijk hebt bij het aanmaken van een pagina. Namelijk de Titel van de pagina en de URL die hierbij gemaakt wordt. Beide belangrijke onderdelen van het bepalen van het succes van de pagina.

Titel en URL

Elke nieuwe pagina op jouw website wordt beschikbaar gemaakt met een titel en een URL of slug zoals het ook wel wordt genoemd. Een URL of slug is belangrijk voor de leesbaarheid van jouw website titel en de gebruikerservaring. Houdt deze altijd aan de kortere kant, relevant aan de inhoud van de pagina en duidelijk gescheiden. Zodra je meerdere URL’s hebt die dubbel op elkaar gaan lopen dan zal je hier weergave problemen mee krijgen. 

De titel van een pagina is erg belangrijk voor het grijpen van de lezer zijn aandacht en dus ook voor de algemene gebruikerservaring. Het is raadzaam om hier altijd goed over na te denken en wellicht te gaan experimenteren met verschillende titels over de maanden heen voor soortgelijke content. Je kan dan zien wat werkt voor jouw website en publiek en hoe je dit kunt aanpassen voor het gewenste resultaat. 

Het opzetten van de pagina zelf

De pagina kan natuurlijk bestaan uit vele verschillende zaken, of je nu een pagina maakt voor het verkopen van een product. Een introductie maakt tot een project of bezoekers probeert over te tuigen van je standpunt. De pagina zal content nodig hebben in de vorm van beeldmateriaal en content om dit te kunnen bereiken. Content in de vorm van tekst is de meest voorkomende hierin, maar een tekst kan altijd beter opgebroken worden met beeldmateriaal zoals afbeeldingen en video’s om ervoor te zorgen dat je een bezoeker langer vast kan houden. Niet iedereen leest namelijk grote lappen tekst voor zijn vermaak. 

Verder is het belangrijk om de pagina zo op te delen dat er een introductie tot de pagina ontstaat, jouw hoofdpunt voor de pagina hierna snel volgt. Bijvoorbeeld het aanbod van jouw product. En hierna snel de key selling points en verdere informatie die hierbij hoort. En ten slot nogmaals aan het einde van de pagina nog een keer probeert de conversie te laten plaatsvinden. Zo zijn de meeste pagina’s op de meeste websites opgezet, aangezien dit voor de meeste webmasters en internet marketers het beste werkt. Voel je natuurlijk echter vrij in om dit zelf verder te bepalen en experimenteren. Resultaten verschillen altijd per website en zelfs per pagina. 

Websites met een enkele pagina

Er zijn een hoop websites die gebruikmaken van een enkele pagina voor een website, dit zijn vaak restaurants of soortgelijke bedrijven die het eigenlijk puur en alleen als visitekaartje gebruiken en een plek om hun menu op neer te zetten. Dit is echter niet de beste keuze voor velen. Alhoewel het er gelikt uit kan zien voegt het vaak wel een aantal lastigere zaken toe waardoor de website niet op zijn best gevonden kan worden. Daarom is het steeds belangrijk om ook voor deze relatief simpele websites hier wat meer moeite in te steken en dit meer onder te verdelen in aparte pagina’s. Maak bijvoorbeeld ook een blog met de laatste nieuwtjes en informatie zodat er niet alleen maar van sociale media hiervoor gebruik gemaakt kan worden. Dit soort Frisse content voor een website kan ervoor zorgen dat je maar net die voorsprong kweekt tegenover je competitie. 

Neem nu ook die stap op het internet samen met MijnHostingPartner.nl. We kunnen je helpen om ook van jouw website een succes te maken!