Webhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nl

Drupal gebruiken voor je website

Drupal gebruiken voor je website
MijnHostingPartner

Drupal gebruiken voor je website

Drupal is naast WordPress een Content Management Systeem gemaakt in de codetaal PHP. Drupal is een robuust platform wat gebruikt wordt door particulieren, kleine en grote organisaties en bedrijven. Laten we in deze blog post toelichten wat er anders is aan Drupal. En hoe jij dit kunt gebruiken voor jouw website.

Drupal is een CMS wat al een lange tijd bestaat, met zijn open source developer community is het vrij te gebruiken door iedereen. Voor zowel bedrijven als particulieren. Enige websites die gemaakt zijn met Drupal zijn snel, gebruiksvriendelijk en tjokvol met functionaliteit. Met een Drupal website sluit je jezelf aan bij grote namen online, van scholen, regeringsinstellingen en grote bedrijven. Laten we alle voordelen even op een rijtje zetten voor het hosten van jouw Drupal website in de hosting van MijnHostingPartner.nl. 

Gemakkelijk geïnstalleerd

Drupal is net zoals vele anderen Content Management Systemen binnen een aantal stappen geïnstalleerd bij MijnHostingPartner.nl. Dit gaat gemakkelijk via de Web App Gallery in het control panel. Met een aantal gegevens opgeven en hierna op installeren drukken heb je dit al zo voor elkaar. De website in Drupal kan dan snel opgezet en gemaakt worden. Ook is de Drupal website te installeren op de reguliere wijze met FTP. Wanneer je hier meer controle bij wilt. 

Drupal 9 is de laatste versie van Drupal en raden wij aan om te gebruiken binnen onze hosting. Ook Drupal heeft veel profijt van het hosten op een SSD hosting pakket. Waarin de media en website bestanden sneller beschikbaar zijn voor de eindgebruiker. Een snellere website heeft een hoop voordelen, naast het fijne gebruik voor de bezoekers resulteert dit ook in een betere conversie, en een hogere positie in de zoekmachines zoals Google, Bing en DuckDuckGo. 

Combineer Drupal met onze Totaal SSD pakketten voor de beste resultaten!

Mogelijkheden van Drupal

Drupal wordt dus gebruikt voor bedrijvenwebsites, websites voor organisaties en portfolios. Met zijn vele modules kan het aangepast worden naar de Drupal website die jij wilt. En is dus een veelzijdige optie voor iedereen die naar een one stop shop zit te kijken. 

Drupal kan gebruikt worden met de laatste SSD pakketten, en hierbij heb je standaard de laatste PHP versies voor de meest stabiele resultaten. Dit zorgt ervoor dat je altijd van de laatste functionaliteit gebruik kan maken. 

Binnen Drupal kan je gemakkelijk uitbreiden met modules en het thema handmatig wijzigen of via de thema's die beschikbaar zijn op de schop gooien. Content komt altijd op de eerste plaats en kan je gemakkelijk schrijven in de meegeleverde editor. Drupal houdt automatisch rekening met de geschiktheid voor zoekmachines en metatags en sitetitels zijn gemakkelijk in te stellen. Zodat je gevonden kan worden op de keywords die je target. 

Waar Drupal een groot voordeel mee heeft is dat het ook door developers op een gemakkelijkere wijze aangepast kan worden. En ook hele systemen zoals een boekingssysteem of reseveringssyteem gemakkelijk geintergreerd kan worden. Ook marketing staff hebben velen mogelijkheden met Drupal. Om het meeste halen uit een Content Campagne. 

Open source voor iedereen

Doordat Drupal open source is en door iedereen vrij te gebruiken is de source code ook door iedereen in te zien. Met een speciale tak die zich alleen maar met beveiliging bezighoudt heb je altijd de garantie dat beveiligingsupdates tijdig uitkomen. En er eerst altijd uitvoerig getest wordt voordat een update pas uitgerold wordt. Met een groot vrijwilligersteam aan developers wordt er gezorgd dat de laatste wensen en functionaliteit in Drupal hosting worden gerealiseerd.

Drupal 9 is ook gemakkelijk te updaten van Drupal 8 websites. Met een gemakkelijker update proces sinds 10 jaar van Drupal. Met een enkele handeling kan je Drupal websites updaten naar Drupal 9. Zonder verlies van content en instellingen. Dit maakt het dus ook uitzonderlijk geschikt voor websites die van Drupal 8 naar 9 worden gezet in de hosting van MijnHostingPartner.nl. 

MySQL en MariaDB databases meegeleverd

Met een Drupal website heb je natuurlijk ook een plek nodig waar al jouw data veilig in opgeslagen kan worden. Dit is bij een Drupal website een MySQL database. Met een SSD pakket kan je zoveel MySQL databases aanmaken als je nodig hebt en hiervan gebruikmaken via de online management tool PHPMyAdmin of via een lokale tool. 

De connectie maak je gemakkelijk binnen Drupal met de MySQL host. Om dit vervolgens altijd geconfigureerd te hebben staan in de config bestanden. Ook kan je in de SSD pakketten sinds kort gebruikmaken van MariaDB. Dit is een aftakking van de originele developers van MySQL en wordt gezien als de true open source oplossing. Met snellere resultaten en betere betrouwbaarheid. Er zijn dus een hoop mogelijkheden met Drupal hosting bij MijnHostingPartner.nl!