Webhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nl

Frisse content op een website

Frisse content op een website
MijnHostingPartner

Frisse content op een website

Een website heeft regelmatige updates nodig om relevant te blijven in de ogen van je bezoekers en zoekmachines. Frisse content in de vorm van nieuwe artikelen, pagina's of content. Gepaard met het updaten van eerder geschreven content kan ervoor zorgen dat de gebruikerservaring van jouw website omhoog gaat en dat gebruikers langer op jouw website blijven. Om natuurlijk een gewenste actie zoals een aankoop verrichten. Laten we kijken wat er allemaal gedaan kan worden op jouw website om frisse content regelmatig aan te leveren.

Websites zijn niets zonder hun content of inhoud, met een websitehosting heb je de optie om een hoop content te lanceren en daarmee publiek te trekken. Het is ook noodzakelijk om content regelmatig te verversen en bij te werken. Websites met minder content hebben namelijk ook minder autoriteit op een bepaald onderwerp. Google's John Mueller heeft onlangs vermeld dat websites die minder dan 30 pagina's hebben weinig kans hebben om te ranken in de zoekmachine voor een onderwerp waar concurrentie op is. Content is dus eigenlijk een vereiste binnen elke website.

Content in de vorm van Blog posts

Content of inhoud in de vorm van blog posts zijn een vast item bij vele bedrijven en organisaties, blog posts delen het laatste nieuws. Leuke informatie of handige tips. Met deze vaak kortere format daag je lezers uit om door te gaan met lezen, door te klikken op een link, of een andere gewenste actie uit te voeren. Blog posts kunnen er ook voor dienen om bepaalde langere vormen van keywords te targeten. Om bijvoorbeeld naast je hoofdfocus ook wat specifiekere onderwerpen te scoren. Hier hebben we het natuurlijk over het ranken in de zoekmachines. Het is namelijk wat gemakkelijker om te ranken voor "Schaatsen laten slijpen in Utrecht", dan "schaatsen kopen". Om even een dwarsstraat te noemen.

Content in de vorm van artikelen

Artikelen kan opgevat worden op meerdere manieren, echter zijn artikelen vaak een verwijzing naar en nieuws of content website. Een website die dus puur en alleen opgericht is vaak voor het delen van de laatste informatie of nieuws. Denk hierbij aan nieuwswebsites over de laatste games, sport of hobby. Maar ook de grote partijen zoals Nu.nl en anderen. Dergelijke websites houden op met hun functie waarmaken zodra ze stoppen met het publiceren van nieuwe content.

Content in de vorm van nieuwe pagina's

Nieuwe pagina's is een content vorm die niet elke website elke dag zal hebben, uiteraard kan elke blog post en artikel kunnen worden opgevat als een nieuwe pagina. Maar vaak is dit secundair. Primaire pagina's kunnen opgevat worden als de home pagina, contact pagina en de vaste landingspagina's waar bezoekers rekening mee houden. De home pagina zal met het leven van de website maar een aantal keer veranderen in de meeste gevallen. Vaak zijn er andere pagina's die wel op een regelmatige wijze bijgewerkt worden. Dit is bijvoorbeeld eerder het geval als er gewerkt wordt met een webshop. Deze wisselen nu eenmaal vaker van pagina's of landingspagina's voor speciale acties of producten.

Externe content en updates

Content wat niet per direct op de website word geplaatst kan gezien worden als externe content, hieronder behoort bijvoorbeeld posts op Sociale media zoals Instagram, Facebook, Twitter of een forum. Of externe gast blogs of comments. Met externe content wordt vaak als signaal gezien dat een website autoriteit heeft in een bepaald onderwerp. Mocht je bijvoorbeeld een hoop gelinkt worden vanuit een technologie forum, terwijl je een handleiding hebt gemaakt voor software. Dan wordt dit als positief gezien als Google en kan je hoger in Google brengen.

Mocht je met je webshop voor schaatsen een hoop genoemd worden op gokwebsites, dan kan dit weer als een negatief signaal worden opgevangen. Relevantie is hierbij een belangrijk item, waar je eerst een link pakket kon bestellen voor een paar euro is dit tegenwoordig niet meer interessant om te overwegen. De negatieve impact hiervan kan namelijk een lange poos gevoelt worden. Aangezien hier op bestraft wordt door Google, omdat een website op een kunstmatige wijze omhoog gepompt wordt in de zoekresultaten. Dit is niet de bedoeling en kan op de korte termijn werken, maar is op de langere termijn vaak de foute keuze.