Webhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nl

Content Management Systemen

Content Management Systemen
MijnHostingPartner

Content Management Systemen

Content Management Systemen

Je zal de term al vaak voorbij hebben zien komen, niet alleen bij MijnHostingPartner.nl maar ook op andere plekken. Een Content Management Systeem of CMS voor kort is een manier om jouw website te maken. Een CMS heb je in veel verschillende soorten en maten en zowel betaald als open source. Open source houdt in dat het CMS voor zowel particulieren als bedrijven vrij te gebruiken is. Populaire die daaronder vallen zijn bijvoorbeeld WordPress of Umbraco hosting. Wil je zien welke Content Management Systemen er allemaal zijn? Neem dan een kijkje in onze kennisbank. We hebben hier een aardige lijst van alle CMS die er zijn en hoe je WordPress installeren voor mekaar kan krijgen.

Welke moet je kiezen voor je website?

Het is altijd een vraagstuk welk CMS je precies gaat gebruiken voor jouw website. Het is echter wel altijd in een baan te sturen zodat je weet waar je aan begint. Je kan het opdelen in een aantal punten waar je rekening mee moet houden.

Wordt het CMS constant ontwikkeld en hoe groot is het team wat erachter zit?

Dit is een belangrijke die je niet moet onderschatten, het is leuk als je begint met een klein CMS en je website daarmee opbouwt. Maar als je over een jaar na dato al moet overstappen op een ander CMS dan levert dit meer hoofdpijn op dan dat het waard is. Even overstappen zit er namelijk in 99% van de gevallen niet zomaar in. Daarom is het raadzaam te kijken of het CMS nog steeds in ontwikkeling is en hoe actief de community erachter is. Dit geeft jou de rust dat je de website in de toekomst niet hoeft over te zetten. CMS zoals Umbraco hosting hebben een groot team wat erachter zit.

Kan je er mee wat je wil?

Wil je een blog maken of een complexe webshop? Of misschien wel beiden. Kijk eens goed wat je plannen zijn voor de website en ziet je site over 2 jaar nog steeds in hetzelfde plan. Als het een hobby site is dan dit wellicht wat minder serieus te nemen maar als je inkomsten er vanaf hangen dan is het andere koek.

Verschillende Content Management Systemen hebben andere doelen. Craft CMS hosting is bijvoorbeeld een CMS wat zich puur op de content richt. Er zijn niet zomaar templates en thema’s te installeren wat je bijvoorbeeld wel met WordPress of Joomla kan. Dit heeft voordelen en nadelen. Voor copywriters is het fijn, voor degene die in zijn eentje de website opzet van scratch is het wellicht wat minder. Dit omdat je dan ook je eigen template moet gaan maken.

Lees je in en probeer er een paar uit

Bij MijnHostingPartner.nl heb je het gemak en de vrijheid in je hosting om er eerst een aantal uit te proberen voordat je de keuze laat vallen. Kijk het even aan en ga uiteindelijk met de degene die jij het fijnst uitkomt(En natuurlijk bovenstaande punten ook heeft). Op de verschillende sites van het CMS kan je vaak ook een forum vinden van gebruikers. Hier zou je ook eens een post kunnen overwegen voor de mening van gebruikers die er al een lange tijd mee werken!