Webhosting | Hosting Nederland - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland - Mijn Hosting Partner.nl

Groene hosting

Groene hosting

Sinds 01-09-2011 is MijnHostingPartner.nl een groene hoster en daar zijn we trots op! MHP is reeds vanaf het begin van haar bestaan heel erg bezig geweest om enkel apparatuur te gebruiken die zo min mogelijk stroom verbruikt. We houden verder de 'stand der techniek' goed in de gaten. Daarnaast hebben we onze servers ondergebracht bij Telecity welke een naam heeft vooraan te staan op het gebied van groene IT. Dankzij haar initiatieven op dat gebied behoren deze datacenters tot de top 12 van 'Green IT Vendors' in de wereld. Wij vinden het belangrijk dat energie-efficiëntie niet alleen bij ons een punt van aandacht is maar ook bij de partijen waar we zaken mee doen.

Groene Hosting

Groene energie, CO2 compensatie

Op het gebied van groene stroom zijn er in de markt twee alternatieven; 'compensatie' en/of doormiddel van 'groene energie'.

In het geval van compensatie wordt de CO2-uitstoot van de site of server gecompenseerd door boomaanplant. In het geval van 'groene energie' compenseer je de CO2 uitstoot van je site of server door middel van de aankoop van bijvoorbeeld Windenergie.

Wij kunnen u als (potentiële) klant meedelen dat MijnHostingPartner.nl beide vormen van compensatie gebruikt om de CO2-uitstoot te compenseren. MHP investeert dus in Windenergie, maar ook via boomaanplant in Gelderland! Wij doen dat via The Green Web Foundation, een partij die in Nederland vanaf 2006 gestart is met het aanbieden van het vergroenen van internet. Meer informatie over de betreffende boomaanplant kunt u vinden via deze link.

Groene hosting

Tegenwoordig wordt er steeds meer aandacht besteed aan het milieu. Groene energie is iets wat de wereld zal veranderen (en op dit moment al verandert). Daarom is het belangrijk dat zo veel mogelijk van de energie die u gebruikt afkomt van groene energie. De kans is groot dat u thuis al groene energie gebruikt van uw energieleverancier. Misschien rijdt u zelfs al een elektrische auto. U vraagt zich misschien af wat u nog meer kunt doen om het milieu te verbeteren en uw kinderen een goede toekomst te geven. Wist u dat het ook mogelijk is om groene hosting voor uw website aan te schaffen? Dat betekent dat uw website voortaan op groene energie draait. En zeker wanneer u een significant aantal bezoekers elke maand op uw website krijgt, kan dat een groot verschil voor het milieu maken!

Voor een compleet overzicht van alle vragen die u maar kunt hebben over groene hosting, kunt u verder lezen op de pagina. Alles wat op hier zal worden behandeld over groene hosting:

 • Wat is het precies?
 • Waarom zou u groene hosting aan moeten schaffen?
 • Maakt het nog verschil voor uw website?
 • Misschien gebruikt u al groene hosting - Hoe komt u daar achter?
 • Wat te doen als u uw website op groene hosting wilt laten draaien

Wat is groene hosting

Zoals de naam al zegt, groene hosting betekent dat uw website op groene energie loopt. Dat betekent dat de servers van het hostingbedrijf allemaal op groene energie lopen. Wist u dat Nederland op nummer #1 staat van alle landen in de wereld wanneer het gaat om groene hosting? Nederland heeft namelijk meer dan 246 hostingbedrijven die gebruik maken van groene energie. De bedoeling is om over 5 jaar meer dan 80% van alles sites groen te maken. En u kunt daar aan meewerken door te kiezen voor groene hosting. Maar eerst een korte uitleg waarom het belangrijk is om te kiezen voor groene hosting…

Waarom groene hosting

Als u denkt aan servers en hosting, dan komen er misschien beelden bij u op van grote fabriekshallen met allerlei grote computers en brandende lampjes. Denk bijvoorbeeld aan de Amerikaanse hostingbedrijven Hostgator en Bluehost, 2 van de grootste hosting providers in de wereld. Zoals u zich kunt voorstellen gebruikt al deze hardware ontzettend veel energie. Deze energie kan uiteraard óf grijs óf groen zijn. Een studie heeft aangetoond dat alle hosting in 2014 in de VS meer dan 70 miljard kilowatt uur verbruikte. Dat is het equivalent aan 20 miljoen huishoudens! Dus dan kunt wel nagaan hoeveel energie er gebruikt wordt over de hele wereld voor hosting.

Om deze reden is het erg belangrijk om te kiezen voor groene hosting – om het milieu te besparen. Maar wist u dat er nog meer voordelen zijn om ervoor te kiezen? Voordelen die niet te maken hebben met het milieu, maar met uw portemonnee. Een andere recente studie heeft namelijk aan 543 volwassenen in de VS gevraagd wat hun standpunt was over groene energie op het gebied van websites. Meer dan 60% gaf aan dat groene hosting het verschil kan maken tussen een online aankoop bij een groene webshop (die expliciet laat weten op haar website dat zij gebruik maken van groene energie) ten opzichte van een webshop die op grijze energie draait. Daarnaast gaf ook 78% aan dat zij het belangrijk vinden dat websites gaan voor een milieuvriendelijke aanpak. 70% liet weten dat groene hosting een acceptabele manier was voor een website om ook daadwerkelijk dat ‘’groene imago’’ te krijgen

Verschillen voor u als website eigenaar

Zoals u zojuist heeft gelezen zitten er dus 2 grote voordelen aan groene hosting:

 • Uw site draagt een steentje bij aan de verbetering van het milieu en de toekomst van de aarde
 • Het gebruik van groene hosting zorgt voor een groen imago bij uw consumenten – en dat is een extra reden voor hen om gebruik te maken van uw website of een aankoop te doen via uw webshop

Het is dus beter voor het milieu en u zult er ook meer klanten door krijgen. Als u zich afvraagt wat nu het ‘addertje onder het gras’ is van groene hosting, dan hebben wij goed nieuws voor u. Die is er namelijk niet. Groene hosting kost niet meer dan grijze hosting. Of u gebruik maakt van groene hosting hangt namelijk af van het hostingbedrijf waarbij u uw website host. Het valt zelfs te beargumenteren dat groene hosting minder kost – met uw groene imago zult u namelijk meer klanten trekken en dus meer winst maken.

Hoe komt u erachter of uw site groen gehost wordt

Nu dat u weet wat groene hosting precies inhoudt en wat de voordelen zijn waarvan u kunt genieten wanneer u kiest voor een groene website, is het belangrijk dat u weet hoe u erachter kunt komen of uw website nu al groen is – of niet. Gelukkig is er een gemakkelijk online hulpmiddel dat voor u kunt controleren of een site gebruik maakt van groene of grijze energie:

The Green Web Foundation

 • In de directory kunt u alle hostingbedrijven zien die groen zijn. Ga naar “The Netherlands” en kijk of uw hosting provider hiertussen staat. U zult zien dat ook Mijnhostingpartner in deze lijst staat.
 • Of u vult het adres van uw website in op de startpagina. Binnen enkele seconden krijgt u antwoord of de site momenteel groen of grijs gehost wordt!

Mijnhostingpartner als uw groene hosting leverancier

Heeft u al gecontroleerd of uw website(s) gehost is bij een groene hosting provider? Zoniet, doe dat dan gauw. Het is immers in uw beste belangen dat uw website groen gehost is. Als uw website al groen is, gefeliciteerd! En mocht het zo zijn dat u nog gebruikt maakt van een grijze hosting provider, dan willen wij u graag uitnodigen om uw website bij ons groen te hosten. Mijnhostingpartner is al sinds 2011 namelijk een officieel erkend bedrijf voor groene hosting. Niet alleen dat, wij hebben een aantal verschillende hostingpakketten, elk voor een ander soort website. Heeft u bijvoorbeeld een e-commerce webshop die u graag op groene stroom wilt laten lopen? Of wilt u een groen imago voor uw bedrijf? Dan kunnen wij u helpen met uw website over te zetten. Voor meer informatie hoe dit precies in zijn werk gaat, kunt u contact opnemen via de chat op onze website.

En uiteraard kunt u daar ook terecht voor meer vragen of opmerking omtrent groene hosting – en wat dit voor uw bedrijf, onderneming of website kan betekenen!