Webhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nl

Domeinnaam vrij ? Doe jij hier je domein check!

Domeinnaam vrij ? Doe jij hier je domein check!

Het registreren van een domeinnaam kan spannend zijn, wat ga jij neerzetten op het internet? Een nieuw blog, een webshop voor jouw producten die je met passie hebt gemaakt. Of een portfolio? Iedereen heeft zo zijn visie. Maar met een domeinnaam begint het.

Een domeinnaam is het adres waarop jouw website bereikbaar is op het internet. In plaats van een stel cijfers in te vullen om jouw website te bereiken kan er dan bijvoorbeeld gewoon op MijnHostingPartner.be gezocht worden in de browserbalk. Met een leuk concept of idee kan je zo een nieuw domeinnaam verzinnen en die eerste stappen weer zetten voor een website. Of het nu voor je eerste website is of je 500ste. 

Hoe bedenk je een domeinnaam?

Om een domeinnaam te bedenken heb je soms 5 minuten nodig en soms een paar weken. Je hoeft het tegelijkertijd ook niet moeilijker maken dan het is. Het proces kan op de volgende manier opgebroken worden.

Stel je gedachten in op 1 extensie die je wilt gaan gebruiken. Een extensie is het einde van een domeinnaam en wijst op het land of het doel van een website. Voor een website met diensten of doelgroep in België kies je natuurlijk de .be extensie. Voor wereldwijde diensten een .com domeinnaam registratie. En voor een non profit organisatie een .org domeinnaam.  Ook is het natuurlijk mogelijk om meerdere domeinnamen vast te leggen!

Bedenk een nieuw domeinnaam, vaak zijn enkele termen en alles wat onder de 4 letters is al in beslag genomen door andere partijen. Omzeil dit dus door te experimenteren door 2 of meerdere termen samen te voegen. Maak een word cloud en land op de combinatie die je het best vindt klinken.

Nadat je de termen en naam hebt vastgesteld controleer je of de domeinnaam nog vrij is door de tool bovenin deze pagina te gebruiken. In deze tool controleren wij direct en in realtime of de gewenste domeinnaam nog vrij is bij de registrar. 

Controleren van enige eerdere projecten met het domeinnaam is een wijs iets om ervoor te zorgen dat je bijvoorbeeld geen domeinnaam koopt met een kwade geschiedenis. Dit komt af en toe voor dat een bedrijf een domeinnaam heeft verpest met slechte klantenservice, het niet leveren van producten of het delen van illegale content. Hier wil je natuurlijk met een nieuw bedrijf of website niet mee geassocieerd worden. Kijk ook of er nog bestaande social media profielen met de bedrijfsnaam zijn en leg die ook al vast. Zo voorkom je naam schade door derden.

Leg de domeinnaam vast bij MijnHostingPartner.be en zet de eerste stappen voor jouw online bedrijf!

Hoe wordt gecontroleerd of jouw domeinnaam nog vrij is?

Met een directe verbinding met de partijen die de domeinnamen uitgeven kunnen we realtime domeinen controleren en belangrijker, ze direct vastleggen wanneer je doorgaat met de bestelling. Wanneer je een domeinnaam hebt bedacht kan je er maar beter snel mee zijn om hem vast te leggen. Domeinnamen blijven producten die ook weer zo weg kunnen zijn. Met een relatief lage investering kan er een hoop geld verdient worden met het kapen of onderscheppen van domeinnamen. En je doet er helaas weinig tegen. Als je een vrij domeinnaam hebt gevonden en geregistreerd, dan is het wellicht een idee om hem gelijk voor meerdere jaren vast te leggen. Met een kleine investering koop je een hoop zekerheid op niet alleen uptime, maar ook nog hogere kosten van het laten verlopen van een domeinnaam.

Een domeinnaam kan namelijk in quarantaine komen wanneer de verlenging niet op tijd voldaan wordt. Quarantaine is het bevriezen van een domeinnaam waar de eigenaar nog een zekere periode heeft om het domeinnaam weer vrij te kopen. Als de quarantaine periode afgelopen is wordt het domeinnaam weer vrijgegeven op de markt en kan iedereen hem weer registreren. Om hem dan weer over te kopen kan vele duizenden euro’s kosten. Voorkom dit allemaal door hem voor meerdere jaren vast te leggen en een reminder in te stellen in je agenda wanneer de verlenging weer eraan zit te komen!

Wat komt er allemaal nog naast een domein bij kijken om jouw website te starten?

Naast een vrij domein registeren heb je ook nog andere tools en diensten nodig om een website te starten. Met een van onze pakketten kan je bijvoorbeeld beschikken over alleen mail functionaliteit. Maar ook over alles wat je nodig hebt voor een website. Host je domeinnaam met een totaalpakket om een website, mail en database te hosten. Ook hebben we een aantal specifieke pakketten beschikbaar. Zoals onze managed WordPress hosting pakketten, waarin we een hoop technische zaken van je overnemen van het hosten van een WordPress website. En speciale pakketten voor .NET Core hosting. Waarin je van de laatste technologie gebruik kunt maken op het gebied van Microsoft .NET Core hosting.

Een domeinnaam overnemen of registeren

Een domeinnaam overnemen van een andere partij kan en is zeker mogelijk. Echter dient hier wel enig huiswerk voor gedaan te worden. Controleer dus de geschiedenis van een domeinnaam, dit kan op een aantal vlakken gedaan worden. Bijvoorbeeld in de WayBackMachine om te kijken wat voor website hier eerst op stond. En met een backlink tool zoals Semrush of Ahrefs. Dit zijn allemaal gratis manieren om te controleren wat er allemaal met een domeinnaam gedaan is. En kan je jezelf meer zekerheid geven bij het overnemen van een domeinnaam. 

Is jouw Domeinnaam vrij? Registreer hem nu bij MijnHostingPartner.nl!