Webhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nl

Domein verhuizen

Domein verhuizen

Een bestaand domein verhuizen naar MijnHostingPartner.be is een gemakkelijk en snel proces. Zorg voor de verhuiscode en zet deze erbij in de bestelling. Na betaling is het domein naam direct actief en overgezet naar de servers. Hierna is hij dan ook direct te gebruiken. 

Wanneer je een domein wilt verhuizen dan kan je natuurlijk ook de website zelf, en de mail, willen verhuizen. Dit kan ook eenvoudig en hebben we een bestaande service voor die te selecteren in het bestelproces. Wij zorgen dan voor een soepele overgang en minimale downtime van het domein en de diensten. 

Wat is een verhuiscode

Een verhuiscode wordt verstrekt door de beheerder van het bepaalde domein extensie. Voor een .be domeinnaam is dit bijvoorbeeld DNSBelgium die de beheerder hiervan is. Voor een .nl domein naam is dit het SIDN. Deze partij beheerd de verhuiscodes, met zoon code kan een domeinnaam pas verhuisd worden. En die codes kunnen alleen uitgegeven worden aan de persoon die geregistreerd staat als beheerder van het domein. Zo worden verhuiscodes voor een domein niet zomaar uitgegeven aan een derde partij. Dit om de veiligheid van het domein te waarborgen. 

Hoe werkt onze verhuisservice

Onze verhuisservice zorgt ervoor dat jouw bestaande website naadloos overgezet wordt naar onze servers. We dienen hier echter wel het een en ander aan informatie te hebben. Deze informatie lichten we hieronder nog even nader toe. Zodat je goed voorbereid bent op het verhuizen van het domein naar MijnHostingPartner.be! Selecteer bij de bestelling de verhuisservice en vul nog niet de verhuiscode in, maar “komt later” dan weten we dat er nog wat dient te gebeuren voordat we het domein verhuizen.

Allereerst dien je de nodige informatie te verzamelen bij de oude hosting partner. Hieronder valt de FTP informatie, hiermee kunnen we de bestanden van de website downloaden en uploaden naar onze servers. En de database gegevens, vaak is dit bereikbaar via PHPmyAdmin. Enige andere instellingen die ingevoerd zijn kunnen ook aangeleverd worden. Dit gaat via een ticket in het klantenpanel systeem. Hiermee kan je de voortgang tracken en wordt je direct op de hoogte gesteld via email wanneer de verhuizing rond is.

Wat voor hosting pakket kan gekozen worden? 

Als hosting partner voor het verhuizen van jouw domein bieden wij verschillende pakketten aan. Of je nu een WordPress, Joomla, .NET Core of eigenbouw website hebt. We hebben het hosting pakket voor jouw. De speciale Managed WordPress hosting pakketten hebben we in leven geblazen om jouw de gelegenheid te geven om de focus te leggen op het succes maken van jouw website! De technische zaken die normaal gesproken met een WordPress website gevraagd van je worden kan je dus voortaan uitbesteden aan ons.

Verder kan je voor een .NET Core website kiezen voor onze .NET Core pakketten, alle Microsoft .NET Core en ASP.NET projecten kunnen hierop gehost worden met de laatste specificaties. Zo beschik je over de laatste technologie om ervoor te zorgen dat jouw website over de laatste functionaliteit beschikt. 

De reguliere totaal en SSD totaal pakketten zijn voor een hoop use cases de keuze voor jouw volgende project of website. Voor een starterspakket is een Totaal pakket de juiste keuze. Als je bijvoorbeeld voor een school project of een statische site een plek nodig hebt dan is dit de juiste keus voor je. Aangezien de totaal pakketten op hard disk drives gehost worden is dit echter vaak niet de juiste keuze voor een website waar meer van verlangt wordt. Een SSD totaal pakket is dan de juiste keuze voor meer snelheid en een algemeen sneller pakket. Snelheid van een website is niet alleen belangrijk voor de gebruikerservaring van je bezoekers. Maar ook voor zoekmachines zoals Google. 

Specificaties van de pakketten

Bij de verschillende pakketten zitten andere specificaties hieraan vast. Met de totaalpakketten beschik je standaard over 25 gigabyte aan schijfruimte. Dit zorgt ervoor dat je voldoende ruimte hebt voor al jouw website bestanden, dus de pagina’s, afbeeldingen en andere media. En voldoende ruimte hebt voor je Email, databases en backups. De bandbreedte van de website is ook verder onbeperkt. Dit geeft je de kans om zelfs met een drukbezochte website niet tegen een plafond aan komt te lopen. Echter raden wij wel aan met een groot aantal bezoekers in de maand voor de beste ervaring een VPS of eigen server te investeren. Dit is natuurlijk ook mogelijk bij MijnHostingPartner.be.

Verder is bij de grote pakketten van SSD het ook mogelijk om een pakket van 50 Gigabyte af te sluiten. Dan heb je dus dubbel zoveel ruimte om te groeien, een upgrade is ook altijd mogelijk.

Voor de databases of het hart van jouw website of applicatie is te kiezen uit MySQL of MS-SQL databases. Waar de MS-SQL databases toegevoegd kunnen worden in de bestelling voor een kleine meerprijs. Ook worden databases zoals SQLite ondersteund. Er is dus zelf te kiezen welke het beste past bij jouw project of website. 

Met de code talen die mogelijk zijn kan je ook gebruikmaken van vrijwel elke gekozen technologie. Van de laatste PHP versies tot de laatste .NET Core framework versies. Ook zijn de verschillende versies te selecteren in ons control panel. Zo kan je ervoor kiezen om van een beta of LTS versie gebruik gemaakt wordt voor de meest stabiele omgeving. 

Mocht je verder nog vragen hebben dan kan je altijd contact met ons opnemen via de online chat of via het ticketsysteem. Ons enthousiaste team staat in de startblokken om de domein verhuizing zo soepel mogelijk te laten verlopen! En heten je graag welkom bij MijnHostingPartner.be.