Webhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nl

Domein check

Domein check

Om een eerste stap te zetten voor de online aanwezigheid van jouw bedrijf is een domeinnaam nodig. Bij MijnHostingPartner.be kan je terecht voor elk domeinnaam om die eerste stap te zetten.

Een domeinnaam is het adres waarop mensen en bezoekers je kunnen vinden op het internet. Dit wordt gevonden door zoekmachines zoals Google en is natuurlijk deel of gelijk aan jouw merknaam. Met tijd en moeite kan je ervoor zorgen dat jouw domeinnaam een groot of juist klein aandeel wordt van het internet. Jouw website en domeinnaam kan een blog bevatten waar je jouw laatste gedachten op deelt, een webshop waar je jouw laatste creaties verkoopt. Of een portfolio waar je jouw laatste projecten showcased. Met een eigen domeinnaam kan je het inrichten hoe je dit zelf wilt.

Domeinnaam registreren

Om een domeinnaam te registreren kan je al klaar zijn in een paar klikken.  Het begint met het bedenken van een domeinnaam, meer over hoe je dit het beste kan doen later op deze pagina. Na het bedenken van de domeinnaam komt de domein check. Hier controleer je direct op deze pagina bovenin of de gewenste domeinnaam nog vrij of beschikbaar is om te registreren. Een domeinnaam kan namelijk maar door 1 persoon of organisatie beheerd worden. Als hij al bezet is dan is of de domein eigenaar te contacteren voor het overnemen. Of er is een nieuw domeinnaam te bestellen. Vaak is het laatste toepasbaar.

Aangezien een bestaand domeinnaam overkopen een prijzige handeling kan zijn.Maar gelukkig zijn er altijd wel domeinnamen te checken die vrij zijn. In onderzoeken van het SIDN en DNSbelgium is gebleken dat een groot percentage van nieuwe domeinnaam registraties wel bij hun gewenste domeinnaam landen. 

Welke domein extensies zijn er bij de domein check?

Extensies van een domeinnaam zijn bijvoorbeeld land gebaseerd, voor organisaties of bedrijven. Of nog veel meer. Uiteraard kan je voor een domein naam check in België ook terecht bij de bekende .be extensie. Voor diensten die je in het binnenland wilt aanbieden is dat het best om te doen. Aangezien de mensen dit ook verwachten. Een domeinnaam extensie van Canada voor een loodgieter in Antwerpen is natuurlijk niet geheel logisch. En die gedachtegang kan je ook toepassen voor een webshop die voornamelijk in het buitenland actief is. Hiervoor is een .com domeinnaam het beste aangezien dit over de hele wereld bekend is en vertrouwd. Kijk voor de overige domein extensies bij de domein check tool bovenin. Dan kan je gelijk kijken of dit bij MijnHostingPartner.be te registreren valt. Mocht het voorkomen dat jouw gewenste domeinnaam extensie er niet tussen staat, neem dan even contact op met ons. Dan kijken we even wat mogelijk is. 

Hoe check je een domeinnaam?

Een domeinnaam checken kan gemakkelijk en voorval snel bij MijnHostingPartner.be. Elke domein check gebeurd in realtime en daadwerkelijke bestellingen worden ook in realtime uitgevoerd. Zo kan je er altijd verzekerd van zijn dat jouw domeinnaam ook razendsnel vastgelegd wordt.Verder is het een kwestie van de domeinnaam invoeren. Dit kan zonder of met extensie. In het latere scherm wordt dit nog eens onder elkaar voor je gezet. Zodat je jouw domeinnaam extensies kan bepalen. 

Beste manier om een nieuwe domeinnaam te bedenken

Een domeinnaam bedenken kan soms nog wel eens wat tijd in gaan zitten. Vaak kiezen mensen voor het bestaande bedrijfsnaam wat direct vastgelegd wordt bij het starten van een bedrijf. Dit is natuurlijk de makkelijkste manier. Als je een website wilt opzetten voor een nieuw idee of niche zoals dat heet dan kan je hier wat meer last mee hebben. We raden dan aan om even met wat collega’s of vrienden te gaan zitten en een velletje papier en potlood bij de hand te houden. Gooi wat termen op de vergadertafel en begin de brainstorm sessie! Het zal je verbazen hoe snel en lang het soms kan duren. Hou natuurlijk ook een laptop met de Domein check van MijnHostingPartner.be open, op die manier kan je direct controleren en registreren. 

Wat kan je toevoegen in het bestelproces voor een domein check?

Natuurlijk ben je met veel projecten er nog nog met alleen een domein registratie. Webhosting voor je website, mail voor al het belangrijke contact van jouw bedrijf en databases voor het opslaan van de vele gegevens die er bij komen te kijken. Bij MijnHostingPartner.be hebben we niet alleen scherpe prijzen voor deze diensten, maar ook uitstekende specificaties. Zo maken we gebruik van Windows hosting die je de gelegenheid geeft om zowel gebruik te maken van WordPress als Umbraco als Content Management Systeem. Beschik je ook over een hoop schijfruimte die ook nog eens standaard op SSD schijven staat. En beschikken we over standaard anti SPAM filtering bij de mail, en een wereldwijde DNS oplossing. Alles om jouw bedrijf en domein check een success te laten worden! 

Support van MijnHostingPartner.be

Support bij MijnHostingPartner.be gaat via de online chat waar we je voor een hoop vragen direct verder kunnen helpen. En via het ticketsysteem waar we binnen 2 uur je verder proberen te helpen met je vraagstuk. Naast die directe manieren van communicatie hebben we ook een zeer uitgebreide kennisbank waar we voor veel vragen een antwoord hebben uitgewerkt met behulp van screenshots. Zo kan je altijd verder geholpen worden wanneer je een vraag hebt over de webhosting of domeinen. Dus check nu jouw domeinnaam en zet die eerste stap!