Webhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nl

.com domeinnaam registreren

.com domeinnaam registreren

Er zijn een hoop domeinnaam extensies te kiezen voor jouw project, voor een wereldwijd publiek is een .com domeinnaam niet meer de enige keuze. Maar wel vaak de meest gekozen optie. In deze pagina nemen we een kijkje naar een .com domeinnaam en wat je hier zoal mee kan bereiken. 

Een domeinnaam kan een hoop voor jouw onderneming, visie of project betekenen. Het kan al zoiets eenvoudigs zijn als de naam van je bestaande bedrijf, een persoonlijk domeinnaam met bijvoorbeeld je achternaam. Of een originele naam die nog te registeren is. Wat dat betreft is de naam van jouw domein geheel zelf in te richten. 

Een van de oudste domeinnaam extensies

.com is sinds 1 januari 1985 een feit en is daarom een van de oudste domeinnaam extensies. Met een .com domeinnaam is dus een hoop geschiedenis hiermee verweven en wordt gebruikt sinds het begin en de opkomst van het Internet. Het is dus ook niet meer weg te denken, en zal altijd een onderdeel uitmaken van het internet. Wat dit wel betekend is dat veel namen die je wellicht zou willen registeren al bezet zijn, of anderzijds al een keer eerder geregistreerd. Wanneer je een domeinnaam ziet als nog vrij te registeren, dan is het zeker met .com zaak om hem dan ook maar gelijk vast te leggen. Je weet namelijk nooit of deze de volgende dag al weg is.

Met een domeinnaam zoals .com haal je dus een bekende domeinnaam extensie binnen en zal alom herkend worden door je bezoekers, klanten en overige gebruikers.

Commerciële intentie van origine later vrijgegeven

Origineel is een .com domeinnaam enkel voor commerciële doeleinden geschikt, dit is echter al lang niet meer het geval. En is het domeinnaam extensie door iedereen vrij te registeren. Met een .com domeinnaam heb je de gelegenheid om voor een wereldwijd publiek te bereiken, en is de regel over het algemeen om de content in het Engels ook aan te bieden. Aangezien dit wereldwijd samen met Spaans de voertaal is. Het wil echter niet zeggen dat dit verplicht is, en je kan ook rustig een Nederlandse website voeren op een .com domeinnaam. 

Wereldwijde herkenning

Het grootste voordeel van een .com domeinnaam is dat dit over de gehele wereld is in te zetten, dit wordt namelijk overal herkend als een domeinnaam extensie en kan breed ingezet worden. Met een hoop andere domeinnaamextensies kan je jezelf limiteren op wat hierop kan staan of verwacht wordt. Nieuwere extensies zoals .shop zijn hier een goed voorbeeld van, ideaal voor een webshop, maar minder geschikt voor een informatieve website.  

Een .com domeinnaam was dus van origine een domeinnaam extensie enkel geschikt voor commerciële doeleinden, maar dit is vandaag de dag niet meer het geval. Het wordt overal voor gebruikt, van websites voor bedrijven, webshops, freelance portfolio’s, blogs en ga zo nog maar even door. Vrijwel elke website die er te vinden is in de soorten websites, wordt wel gevoerd onder een .com domeinnaam. 

Het grootste publiek van een .com domeinnaam komt uit de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Australië, Nieuw Zeeland en Europa. In al deze landen wordt veelvoudig gebruik gemaakt van .com domeinnamen. Alhoewel veel van deze landen ook land specifieke domeinnaam extensies hebben, is .com alom herkend en vertrouwd.

Kiezen tussen een .nl of .com domeinnaam

Wanneer jouw website in het Nederlands zal zijn, en als focus het Nederlandse publiek heeft, dan is het vaak een makkelijke keuze om voor een .nl domeinnaam extensie te gaan. Dit wordt namelijk gezien door Nederlanders als dichterbij dan een .com domeinnaam. Wanneer jouw focus echter ook buiten Nederland ligt, dan is een .com domeinnaam vaak de eerste stop na het .nl domeinnaam. Wat veel mensen doen dus als ze een van de twee vastleggen, is dat ze gelijk de .com of .nl ook registeren. Immers heb je voor een kleine investering de domeinnaam vastgelegd, en kan je altijd op een later tijdstip nog beslissen wat je gaat doen met het domeinnaam. Domeinnamen gaan per jaar en kunnen ook vastgelegd worden voor een langere periode. 

Wanneer je een domeinnaam niet vastlegt of laat verlopen en deze wordt geregistreerd door een andere partij, dan kan dit in de meeste gevallen een prijzige hobby zijn om deze weer te bemachtigen. En kan oplopen tot in de duizenden euro’s om hem over te kopen, of anderzijds aan juridische kosten met zich meebrengen. 

Als je een domeinnaam dus vast wilt leggen en je hebt hier een langere visie voor dan een jaar, dan is het dus vaak een goed idee om hem voor meerdere jaren aan te schaffen. En gelijk een automatische incasso in te stellen om ervoor te zorgen dat er geen kans bestaat dat een factuur over het hoofd wordt gezien. 

Ben jij ook zover om jouw .com domeinnaam vast te leggen? Registreer hem dan nu gelijk bij MijnHostingPartner.nl om hem in realtime vast te leggen!