Backup maken van de Wordpress database

BackUpWordPress plugin installatie

Dit artikel legt uit hoe je automatisch een backup kunt laten maken van de Wordpress database. Dit is gemakkelijk om te zorgen dat je altijd weer de situatie terug kunt draaien. We gaan een plugin hiervoor gebruiken die gemakkelijk gedownload en geinstalleerd kan worden via de wordpress admin. Deze plugin heet BackupWordpress. En is hier te downloaden of via de admin: BackupWordpress

Wij hebben ook een tool in het control panel die van je gehele hosting space een backup maakt, dit is in te stellen met behulp van het volgende artikel.

Backup maken van de Wordpress database

Voor deze plugin is het noodzakelijk dat je de schrijfrechten geeft voor de folder wp-content. Dit is op de volgende manier in te stellen. Alleen de eerste stap uitvoeren om de schrijfrechten in te stellen.

Hierna kan je onder Tools -> Backups de backup instellingen verder opgeven.

Backup maken van de Wordpress database

De instellingen kan je vervolgens instellen naar wens. Wij raden aan om dit bijvoorbeeld elke week of elke dag in te stellen. Zo ben je altijd bij met de laatste wijzigingen.

Backup maken van de Wordpress database

Alle backups die gemaakt worden door de plugin worden opgeslagen in de wp-content folder gezet.

Wanneer je verder nog vragen hebt dan kun je contact opnemen met de helpdesk van MijnHostingPartner.nl, dit kan via de online chat of even via een ticket richting de helpdesk.

keywords: backup maken van Wordpress site backup instellen.