Eerste stappen Wordpress

In dit artikel worden de volgende zaken behandeld:

- Perma links toepassen in de admin
- mail over SMTP in stellen
- De mappen structuur van Wordpress
* Hoe u een thema kunt installeren kunt u op deze link vinden.

Voor de aanpassingen die we gaan maken in Wordpress zijn schrijfrechten nodig op de wwwroot map.
Deze aanpassingen vinden plaats in het control panel.Die kunt u bereiken via de volgende URL: http://control.mijnhostingpartner.nl/
Hierna kunt u via de filemanager naar de map wwwroot navigeren en onderstaande instellen.

Eerste stappen wordpress mijnhostingpartner.nl

Let op! Na het updaten dient u de schrijfrechten van de wwwroot af te halen. Hierna kunnen de rechten weer aangepast worden.

...

Permalinks

Dan gaan we verder met de volgende stap om permalinks toe te passen. Dit is een handeling die ervoor zorgt om "mooiere" links van uw webpagina te krijgen.

In plaats van : .nl/?p=123

Wederom dient u schrijfrechten toe te kennen aan het web.config bestand in de wwwroot.

Hier zijn een aantal opties voor die hieronder staan.

Om bij de instellingen van Permalinks te komen kunt u naar de admin gaan van Wordpress > instellingen > Permalinks.
Komt u in het volgende scherm :

Eerste stappen wordpress mijnhostingpartner.nl

Daar ziet u de opties die beschikbaar zijn, een aantal die al standaard zijn en verder alleen maar geselecteerd hoeven te worden. U kunt er ook een eigen variant op maken om uw persoonlijke stijl van de website aan te houden.
Meer informatie hierover kunt u ook online vinden op de wordpress fora.

Einde van Permalinks

...

Contact formulieren op uw website SMTP

Stap 1
WP Mail SMTP dient hiervoor gebruikt te worden dit is te vinden onder nieuwe plugins.

Eerste stappen wordpress mijnhostingpartner.nl

Stap 2

De volgende instellingen kunt u hiervoor gebruiken, met natuurlijk uw eigen email adres + wachtwoord die u heeft aangemaakt in het control panel:

Eerste stappen wordpress mijnhostingpartner.nl

Hierna werken vrijwel alle contactformulieren die mail via wordpress verzenden.

Einde SMTP mail instellen

...

Mappen structuur van een Wordpress site

Dit gedeelte van het artikel legt de basis zaken van uw mappen structuur uit in een Wordpress site.
De website bestanden staan zoals het hoort in de wwwroot. Zodra u de filemanager opent in het control panel dan ziet u de volgende mappen:

mijntestpartner.nl (Uw domein naam aanklikken)
  • - data
    - logs
    - wwwroot

In de wwwroot kunt u dus de hoofdbestanden vinden, dit zal met een standaard installatie er zo uitzien:
Eerste stappen wordpress mijnhostingpartner.nl

De volledige lijst:

• wp-admin
  • wp-content
  • wp-includes
  • index.php
  • license.txt
  • readme.html
  • web.config
  • wp-activate.php
  • wp-blog-header.php
  • wp-comments-post.php
  • wp-config-sample.php
  • wp-config.php
  • wp-cron.php
  • wp-links-opml.php
  • wp-load.php
  • wp-login.php
  • wp-mail.php
  • wp-settings.php
  • wp-signup.php
  • wp-trackback.php
  • xmlrpc.php

Om de gebruikershandleiding van Wordpress te lezen dan kunt u de readme pagina openen in een browser. (domeinaam/readme.html)

De volgende folders staan hierbij:

• wp-admin

wp-admin is de administrator map van de installatie, hier gaat u heen als u ingelogd bent in de admin. Met deze bestanden is het dus mogelijk om uw site te bewerken.

• wp-content

wp-content is de map waarin uw plugin's staan van de site. Heeft u dus een plugin die tegenwerkt of een 500 error veroorzaakt kunt u dit dus hier na gaan en eventueel uitschakelen.
    Dit kunt u doen door de uitgebreide foutmeldingen aan te zetten in uw wordpress site op deze manier: https://www.mijnhostingpartner.nl/client/knowledgebase/211/Hoe-zet-ik-de-foutmeldingen-aan-in-mijn-wordpress-website.html
    En hierna de betreffende plugin verwijderen.

• wp-includes

In deze map worden alle classes en includes neergezet door wordpress en plugins. Bijvoorbeeld de plugin Wp Mail SMTP die u hierboven heeft geinstalleerd maakt hier de phpmailer classes aan om mail over SMTP te verzenden.

Het bestand wp-config.php behandeld de database verbinding, indien u een melding krijgt die aangeeft dat er geen connectie gemaakt kan worden dan kunt u de volgende gegevens controleren:

// ** MySQL settings - You can get this info from your web host ** //
/** The name of the database for WordPress */
define('DB_NAME', 'Hier uw database naam');

/** MySQL database username */
define('DB_USER', 'Hier uw Database gebruiker');

/** MySQL database password */
define('DB_PASSWORD', 'Hier uw wachtwoord');

/** MySQL hostname */
define('DB_HOST', 'mysql(uw server).mijnhostingpartner.nl');

Deze regels bevinden zich vanaf regel 17 in het wp-config.php bestand en zijn aan te passen naar uw gegevens.
U kunt altijd deze gegevens aanpassen in het control panel. De gegevens zijn vervolgens te controleren door in te loggen op PHPmyAdmin.
Dit is te bereiken via de volgende link:
http://mysqlwebadmin.nl/

Einde van dit artikel
Mocht u verder nog hulp nodig hebben met bijvoorbeeld een template uploaden dan kunt u in de wordpress forums meer informatie vinden:
https://wordpress.org/support/

We hopen dat dit een aantal zaken verduidelijkt mocht u toch nog ergens vastlopen kunt u kijken of de online chat beschikbaar is en anders kunt u een ticket aanmaken in het klantenpanel.

Voor tips of aanvullingen voor dit artikel, stuur een mail naar kennisbank@mijnpartnergroep.nl

keywords: wordpress Word Press smtp permalinks mod rewrite modrewrite perma links wordpress updaten update updating kan ik wordpress updaten? hosting