ERR CONNECTION RESET

Sinds Google Chrome standaard de https URL van een website inlaad in plaats van de reguliere http connectie komt de volgende foutmelding een stuk meer voor:

ERR_CONNECTION_RESET

ERR CONNECTION RESET

Dit heeft te maken met de exacte URL die ingeladen wordt, als je geen SSL certificaat op je website hebt staan, dan is deze URL namelijk niet bereikbaar. Je hebt standaard de volgende mogelijkheden om een website te benaderen:

HTTP

http://mijndemopartner.nl

http://www.mijndemopartner.nl

HTTPS

https://mijndemopartner.nl
https://www.mijndemopartner.nl

In de regel is het raadzaam om al het verkeer naar 1 van deze URLs door te leiden, dit voor de leesbaarheid voor bezoekers maar ook voor de crawlers van zoekmachines zoals Google. Nu Google dus (januari 2024) standaard de https:// URLs voorrang geeft is dit dus raadzaam om voor 1 van de https URLs in te richten.

SSL certificaten bestaan er in verschillende vormen en maten, wanneer je over de voordelen van een betaald SSL certificaat wilt leren dan kan je dit inlezen in onze blog post. Ook is er een gratis SSL certificaat beschikbaar van Lets Encrypt.

https://www.mijnhostingpartner.nl/blog/beveiliging/voordelen-van-een-betaald-ssl-certificaat/

Zodra het SSL certificaat actief is kan je dit op de volgende wijze doorsturen naar 1 voorkeurs URL:

https://www.mijnhostingpartner.nl/client/knowledgebase/beveiliging/ssl-activeren-op-je-website/

Als je deze foutmelding niet met de redirect opgelost krijgt, dan het vaak het geval dat dit al op een andere plek binnen je website wordt vastgelegd. Je taak is dan om dit te onderzoeken waar dit wordt vastgelegd, en dit te wijzigen naar de juiste URL. De documentatie van je Content Management Systeem of je webdesigner kan je hierin verder bijstaan. Tevens is dit mogelijk om aan ons uit te besteden, een ticket is hiervoor aan te maken dan richting de helpdesk. Kosten zijn hiermee verbonden, en zal eerst een schatting van worden teruggekoppeld. Alvorens de opdracht wordt aangemaakt en uitgevoerd.