Webhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nl

Voordelen van een betaald SSL certificaat

Voordelen van een betaald SSL certificaat
MijnHostingPartner

Voordelen van een betaald SSL certificaat

Beveiliging van een website is een belangrijk aandachtspunt. Het beveiligingscertificaat van een website is namelijk een van de eerste zaken die je als bezoeker ziet. Zonder een SSL certificaat zie je in de browser direct de melding ‘not secure’ in de browserbalk:   

Voordelen van een betaald SSL certificaat

Een dergelijke melding kan zorgen voor een onveilig gevoel en kan klanten afschrikken die via je website wat proberen te kopen. Het heeft dus een negatieve invloed op de prestaties van een website. Indien je persoonsgegevens verwerkt op je website, wat al het geval is met een contactformulier, dan is het zelfs verplicht om een SSL certificaat op je website te activeren. Zonder een dergelijk certificaat voldoe je namelijk niet aan de privacy wetgeving. 

Naast het voldoen aan de regelgeving biedt een SSL certificaat ook andere voordelen. Je hebt naast een betaalde variant ook een gratis SSL certificaat. Laten we de voor- en nadelen in deze blog post behandelen. En waarom uiteindelijk kiezen voor een betaald SSL certificaat de betere optie is. 

De kern functie van een SSL certificaat 

De hoofdreden waarom je een SSL certificaat zou willen hebben op je website is omdat de data die de bezoeker verstuurd naar je website via een beveiligde verbinding loopt. Eerder was dit vaak niet het geval met vele verschillende partijen. Zodra je dus van een website of dienst gebruik maakt die niet gebruik maakt van een beveiligde verbinding kunnen mensen die op hetzelfde netwerk zitten “mee tappen” (meekijken). 

Voordelen van een betaald SSL certificaat

Met eenvoudige netwerk tools zoals Wireshark is dan te zien wat voor informatie er verzonden wordt. Het is zelf mogelijk om bijvoorbeeld alle informatie van een contact formulier of betaling in te zien. Dat kan dramatische gevolgen hebben. Niet alleen voor de bezoeker zelf maar ook voor jouw bedrijfsvoering. 

Gelukkig zijn steeds meer websites beveiligd met een SSL certificaat. Dit is uiteraard een positieve ontwikkeling. Bij veel webhosters waaronder MijnHostingPartner.nl kan je redelijk simpel en snel een certificaat installeren. Waarom dan toch kiezen voor een betaalde variant? Hieronder een klein overzicht wat de grootste verschillen zijn tussen een gratis en betaald SSL certificaat: 


Gratis SSL Certificaat Betaald SSL certificaat
Slotje in browserbalk

Veilige verbinding via HTTPS

Betere vindbaarheid in Zoekmachines

Garantie tot 500.000 euro

Keurmerk van Sectigo

Beter beschermd tegen Phishing

Extended Validation Certificaten

Looptijd van een jaar of langer

Door MijnHostingPartner.nl geïnstalleerd en geïmplementeerd


Voordelen van een Betaald SSL certificaat

Een betaald SSL certificaat heeft een aantal grote voordelen ten opzichte van een gratis SSL certificaat. Laten we deze verder hieronder behandelen. 

De aanvraag en installatie van een betaald SSL certificaat wordt door MijnHostingPartner.nl uit handen genomen. We stellen het SSL certificaat voor je in en regelen ook gelijk de redirect om al het verkeer van http (onbeveiligd) naar https (beveiligd) te leiden. Daarnaast hoef je zelf er niet meer op te letten dat het certificaat verlengd wordt. Een zorg minder! 

Een betaald SSL certificaat wordt door MijnHostingPartner.nl geleverd via Sectigo, wat voorheen Comodo was. Sectigo is marktleider met betrekking tot het leveren van SSL certificaten en levert naast de uitgebreide beveiliging ook een garantie op de beveiliging en validatie hiervan. Iets wat een gratis SSL certificaat van Lets Encrypt niet kan bieden. 

Voordelen van een betaald SSL certificaat

Met Sectigo kan je ook een logo tonen op je website hosting. Dit geeft een extra signaal van vertrouwen aan bezoekers van jouw website. Verder zijn de certificaten ook voor meerdere jaren af te sluiten. Dan ben je in een keer klaar voor een lange periode. Een betaalde variant kan je al in een keer regelen voor een periode van 6 jaar. Een gratis Let’s Encrypt variant dient elke 90 dagen verlengd te worden.  

Wat ook mogelijk is met Sectigo of een betaald certificaat is dat je een Wildcard certificaat kunt aanvragen. Met een dergelijk certificaat zijn ook meteen alle onderliggende subdomeinen voorzien van een SSL certificaat. De hoogste SSL beveiliging haal je met een EV certificaat. EV staat voor Extended Validation. Een dergelijk certificaat wordt pas toegewezen indien meerdere verificatieprocedures doorlopen zijn. Zo zal er naast de verificatie van je mailadres ook telefonisch contact met je opgenomen worden om de opgegeven gegevens te verifiëren. Een EV SSL certificaat laat zien dat je de veiligheid van je website en van je bezoekers serieus neemt en niets aan het toeval wil overlaten. Voor webshops, administratiekantoren en advocatenbureaus kan dit een serieuze overweging zijn om een EV certificaat aan te schaffen. 

Wat ook een belangrijk voordeel van een SSL certificaat is dat het een voordeel geeft in de ranking binnen de Google zoekmachine. Google kijkt namelijk of je een certificaat hebt geïnstalleerd en of deze geldig is. Heb je geen SSL certificaat of is deze verlopen en heeft een van je concurrenten wel een geldig SSL certificaat geïnstalleerd? Dan bestaat grote kans dat ze een hogere positie binnen Google hebben/krijgen dan jouw website. Het is belangrijk voor de positionering van je website om een certificaat te installeren. 

SSL certificaten zijn dus niet meer weg te denken voor vrijwel elke website. Het maakt niet uit of je nu een blog bijhoudt, webshop of bedrijvenwebsite. Zodra je ook maar iets aan persoonsgegevens opvraagt, wat al enkel een email adres kan zijn, ben je verplicht om dit te beveiligen met een SSL certificaat. Plaats dus nu een bestelling bij MijnHostingPartner.nl voor een betaald SSL certificaat. Voor een scherpe prijs en binnen no time voorzien wij jouw website van een beveiligingscertificaat.  

Nadelen van een gratis SSL certificaat 

Veel nieuwe webmasters willen de kosten drukken voor hun website. Er zijn echter een aantal onderdelen waar je wellicht beter niet op dient te besparen. Wanneer je jezelf inleest in de verschillende opties voor een SSL certificaat dan kom je al gauw de ontzettend populaire Let’s Encrypt naam tegen. Dit is een partij die gratis SSL certificaten uitgeeft aan iedereen die dit wilt. En dan komen we gelijk op een van de grootste nadelen van een gratis Let’s Encrypt certificaat; iedereen kan dit aanvragen. Het wordt dus ook gebruikt door veel phishing websites en malware verspreidende partijen. 

Een Let’s Encrypt certificaat kan dus een goede optie zijn voor een relatief simpele website met een contactformulier. Zodra je echter als bedrijf een keuze dient te maken dan is een betaald SSL certificaat de veiligere en betere optie. 

Kleine investering, een groot verschil 

Wanneer je dus wil gaan beginnen met een website voor jouw bedrijf dan is een SSL certificaat een van de eerste serieuze overwegingen. Naast je eigen voordelen zoals ranking geeft het ook een gerust gevoel voor de bezoekers van je website. Ze kunnen namelijk met een veilig gevoel je contactformulier invullen, een bericht sturen via je website of een aankoop doen met de wetenschap dat hun data niet door derden is te bekijken. 

Een SSL certificaat: een veilig en vertrouwd gevoel voor jou en de bezoekers van je website. Bestel hem nu! Wij regelen de rest.