SSL activeren op je website

In dit artikel wordt uitgelegd hoe een SSL certificaat te installeren. Voor de algemene informatie over SSL certificaten. Let er wel op dat je hier van te voren al dient te beschikken over een SSL certificaat. Als je geen SSL certificaat hebt dan en je stelt de redirect in dan zal je website niet meer werken.

SSL activeren op je website

Redirect via het web.config bestand

Het bestand vul je met het volgende. Na de system webserver tag.

<rewrite>
      <rules>
<rule name="Redirect to HTTPS" stopProcessing="true">
  <match url="(.*)" />
  <conditions>
    <add input="{HTTP_HOST}" pattern="^mijnhostingpartner\.nl$" negate="true" />
    <add input="{HTTPS}" pattern="OFF" ignoreCase="true" />
  </conditions>
  <action type="Redirect" url="http://mijnhostingpartner.nl/{R:1}" />
</rule>
<rule name="Redirect to WWW" stopProcessing="true">
  <match url=".*" />
  <conditions logicalGrouping="MatchAny">
    <add input="{HTTP_HOST}" pattern="^mijnhostingpartner\.nl$" />
  </conditions>
  <action type="Redirect" url="https://www.mijnhostingpartner.nl/{R:0}" redirectType="Permanent" />
</rule>
    </rules>
</rewrite>

Hier vervang je MijnHostingPartner.nl met het domeinnaam.

Hierna loopt de site via SSL

Attentie WordPress gebruikers!

Sinds de laatste update van WordPress 5.7, zit er een automatische tool ingebouwd voor het overzetten van al je URLs en de website in de administrator omgeving naar de juiste URL voor SSL. Deze is te gebruiken, mocht het hierna nog niet correct werken. Dan is bovenstaand toe te passen in de web.config. Probeer dus eerst de tool van WordPress 5.7 hiervoor onder de Site Health status tool. Vervolgens de volgende actie uitvoeren:

SSL activeren op je website

Hierna kan je uitgelogd worden, vanwege de URL wijziging. Na het inloggen zie je het volgende staan:

SSL activeren op je website

Test het vervolgens uit in een schone browser, dus een incognitoscherm, of even je mobiel en test de volgende URL combinaties.
https://www.jouwdomeinnaamhier.nl/
https://jouwdomeinnaamhier.nl/
http://www.jouwdomeinnaamhier.nl/
http://jouwdomeinnaamhier.nl/

Zodra je bij alle domeinnaam variaties op de juiste plek aankomt en het groene slotje aanwezig is, dan weet je dat dit goed zit.

Mocht je nog verder vragen hebben dan kan je altijd kijken of er iemand op de online chat aanwezig is.