Contact formulier instellen met WPForms

Voor een zakelijke website is het belangrijk dat je een contact formulier hebt op je website. We gaan in dit artikel behandelen hoe je in WordPress een contact formulier kan opstellen via WPForms. Zorg hiervoor eerst dat je een SMTP plug-in hebt ingesteld: WordPress SMTP instellingen. Hierna klik op je op plug-ins en vervolgens op nieuwe plug-in.

Contact formulier instellen met WPForms

Zoek vervolgens "wpforms" of "contact formulier op" Je kan hem ook op de volgende pagina downloaden: WPForms. Klik vervolgens op Nu installeren.

Contact formulier instellen met WPForms

Klik hierna op nu activeren, vervolgens kan je in het tabje aan de zijkant klikken op WP Forms. Je krijgt vervolgens het volgende scherm te zien. Klik hier op "Maak je eerste Form"

Contact formulier instellen met WPForms

Kies vervolgens het gewenste formulier, Voor dit artikel gebruiken we een eenvoudig formulier.

Contact formulier instellen met WPForms

Je zal dan het onderstaande template zien staan. Deze is volledig aan te passen naar eigen wens aanvullen met het drag en drop systeem aan de zijkant. Als je klaar bent klik op opslaan.

Contact formulier instellen met WPForms

Vervolgens als je terug gaat naar het wp-forms tabje zal je het formulier zien staan. Kopieer de shortcode.

Contact formulier instellen met WPForms

Plaats deze vervolgens op een pagina zoals in het onderstaande voorbeeld.

Contact formulier instellen met WPForms

Klik op publiceren en je pagina komt er vervolgens zo uit te zien.

Contact formulier instellen met WPForms

Je hebt nu een werkend contact formulier op je pagina staan. Als je hier verder vragen hierover hebt  kan je altijd contact opnemen met onze helpdesk. Hieronder vind je eventuele alternatieven.